Járvány

2020.04.23. 11:52

Szijjártó Péter megtartotta tájékoztatóját a szerb határnál (videó)

Megnyitották a röszkei, a tompai és a hercegszántói határátkelőt a magyar-szerb határ mentén élők előtt csütörtökön, ezzel is segítve azt, hogy az ingázók ne szenvedjenek túl nagy gazdasági károkat az új típusú koronavírus-járvány következményei miatt.

Horgos, 2020. április 23. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón a Röszke-Horgos határátkelõ szerbiai oldalán 2020. április 23-án. Megnyitották a röszkei, a tompai és a hercegszántói határátkelõt a magyar-szerb határ mentén élõk elõtt csütörtökön, ezzel is segítve azt, hogy az ingázók ne szenvedjenek túl nagy gazdasági károkat az új típusú koronavírus-járvány következményei miatt. MTI/KKM/Borsos Mátyás

Forrás: MTI / KKM

Fotó: Borsos Mátyás

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Horgoson, a röszkei határátkelő szerbiai oldalán tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: a szerb és a magyar állampolgárok újra használhatják a három említett határátkelőt munkavállalási és mezőgazdasági munkálatok elvégzése céljából a határsáv 50 kilométeres körzetében.

Emellett magyar nagyvállalatok segítenek a szerb és a magyar gazdaság újraindításában, folytatódik a vajdasági gazdaságfejlesztési program, valamint a közös infrastrukturális projektek építése a két ország között.

Szijjártó Péter egy képet is posztolt közösségi oldalán a megbeszélésről:

Borítókép: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón a Röszke-Horgos határátkelő szerbiai oldalán 2020. április 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!