nyomozás

2018.09.28. 16:15

Szlovák újságíró-gyilkosság: három gyanúsított maradt őrizetben

Csütörtökön nyolc embert fogtak el, de pénteken ötöt már szabadon is engedtek.

Csütörtök hajnalban Gútán a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) munkatársai letartóztatták azokat a személyeket Gútán, akik Ján Kuciak és jegyese meggyilkolásával gyanúsíthatóak.

A rendőrség nyolc embert fogott el, közülük ötöt – kihallgatás után – pénteken szabadon engedtek. Három embert előre megfontolt, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal és további bűncselekményekkel gyanúsítanak. – írja a parameter.sk.

A rendőrség az alábbi személyeket gyanúsítja: Sz. Tamás., M. Miroslav és A. Zoltán.

Az Országos Rendőrfőkapitányság nyomozója lépéseket tesz az ügyben, amelyek alapján tervezetet készít a főügyész számára a gyanúsítottak fogságba helyezésének ügyében.

„További információt jelenleg nem adhatunk ki. Az ügyészség az elkövetkezendő napokban tájékoztatni fog„

– tette hozzá a szóvivő.

A rendőrség a hivatalos Facebook-oldalán azt írja,

hogy a nyomozást végző csoport meg van győződve a három személy bűnösségéről és mindent megtesznek, hogy megkapják a jogos büntetésüket.

A nyomozás egyébként pénteken is folytatódott, a kommandósok Komáromban, egy tolmácsnő házánál csaptak le. A 44 éves, Alena nevű nő a helyiek szerint gyakran fordított az ismert vállalkozónak, Marian Kočnernak olasz nyelvből. Kočnert jelenleg vizsgálati fogságban tartják – írja a parameter.sk cikke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!