tanúkat várnak

2019.08.07. 14:32

Támadásnak minősítették az esti robbantást Koppenhágában

Támadásnak minősítette a dán rendőrség a koppenhágai adóhivatalnál előző este történt robbanást, és nyomozást rendelt el, a legfrissebb hírek szerint egy ember könnyebben megsebesült.

Forrás: MTI/EPA/RITZAU SCANPIX

Fotó: Olafur Steinar Gestsson

Az épület homlokzatán és bejáratán súlyos károk keletkeztek. A hatóságok gyorsan reagáltak a robbantásra, és több utcát is lezártak, éjszaka pedig szünetelt a vasúti forgalom a közeli Nordhavn állomáson is. A hadsereg bombaszakértői vizsgálják a helyszínt.

A hatóságok gyorsan reagáltak a robbantásra, és több utcát is lezártak, éjszaka pedig szünetelt a vasúti forgalom a közeli Nordhavn állomáson is. A hadsereg bombaszakértői vizsgálják a helyszínt.

„Egyelőre túl korai feltételezésekbe bocsátkozni arról, ki vagy kik állnak a robbantás mögött”

- jelentette ki Jorgen Bergen Skov országos rendőrkapitány.

Mette Frederiksen dán miniszterelnök sajtótájékoztatón azt mondta, az ilyen esetek rombolják az emberek biztonságérzetét, ezért a nyomozás kiemelt fontossággal bír.

„Egyelőre túl korai feltételezésekbe bocsátkozni arról, ki vagy kik állnak a robbantás mögött” – jelentette ki Jorgen Bergen Skov országos rendőrkapitány.

Morten Bodskov dán adóügyi miniszter szerdán Twitter-bejegyzésében felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte az előző nap történt incidenst, a lehetséges tanúkat pedig arra kérte, haladéktalanul jelentkezzenek a rendőrségen. Az adóhivatal szerdán zárva maradt, Bodskov szerint az alkalmazottak otthonról dolgoznak.

Borítókép: Merete Agergaard, a dán adóhatóság igazgatója (j) és Morten Bodskov dán adóügyi miniszter (k) a koppenhágai adóigazgatóság épületénél 2019. augusztus 7-én, miután az előző este nagy erejű robbanás történt az épületnél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!