Egyházak

2020.07.12. 13:44

Tanácskozni fog a Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetsége

Jövő héten tanácskozik a Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetsége, amelyhez Magyarország az elsők között csatlakozott – hangzott el az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.

Ujházi Lóránd, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tudományos főmunkatársa arról beszélt: Mike Pompeo amerikai külügyminiszter februári beszédében foglalta össze a szervezet céljait. Dominánsan az üldözött keresztények jelentek meg. Az is elhangzott, hogy a liberális világban komoly támadások érik a keresztény értékeket.

A szakértő szólt arról is, az NKE hadtudományi karán azzal is foglalkoznak, hogy milyenek a vallási közösségek politikai, biztonsági körülményei. Továbbá az egyetem az idén negyedik alkalommal publikálja az üldözött keresztények helyzetét bemutató Budapest-jelentését. Ebben többek között bemutatják azokat az országokat, ahol a legtöbb atrocitás érte a keresztényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!