Járvány

2020.03.12. 13:44

Távoktatásban is teljesíthetik a félévet a felsőoktatási hallgatók

A felsőoktatási távoktatás feltételeinek megteremtését is célzó intézkedési tervet dolgozott ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium a koronavírus-járvány miatt. A szaktárca csütörtökön közleményében kiemelte: így is biztosított a félév teljesítése, és ez az oktatási forma március 23-tól visszavonásig érvényes.

A szaktárca a fiatalok érdekeit szem előtt tartva egyeztetett az intézmények vezetőivel a rendelet alapján szükséges lépésekről, azért, hogy minden hallgató sikeresen zárhassa a félévét – írták közleményükben.

Emlékeztetettek: a koronavírus-járvány megfékezését célzó kormányrendelet értelmében az egyetemeken és főiskolákon intézménylátogatási tilalom lépett életbe. A szaktárca a március 12-én és március 13-án rektori oktatási, majd március 16-20. között tavaszi szünet elrendelését indítványozta. A hallgatók ebben az időszakban nem látogathatják a felsőoktatási intézményeket és fel kell hívni a figyelmüket arra, hogy a tavaszi szünet ideje alatt ne utazzanak külföldre, lehetőség szerint lakhelyükön tartózkodjanak.

Az intézményeknek március 23-ig van lehetősége megteremteni a távoktatás feltételeit az adott specialitások figyelembe vételével. A távoktatással biztosított minden hallgató számára tanulmányaik folytatása és így a félév teljesítése is. A távoktatás március 23-tól visszavonásig érvényes, és ez idő alatt is fennáll az intézménylátogatási tilalom

- közölték.

A terv arra is kitér, hogy a magyar hallgatók legkésőbb március 13-ig hagyják el kollégiumaikat és lehetőség szerint a továbbiakban lakóhelyükön tartózkodjanak. Ez alól kivétel csak rektori engedéllyel lehetséges. A nemzetközi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.

A rektori és tavaszi szünet, valamint a távoktatási időszak alatt a felsőoktatási intézmények oktatóitól, kutatóitól, tanáraitól, valamint a funkcionális területen dolgozóktól továbbra is elvárt a folyamatos munkavégzés. A minisztérium a jogszabályváltozásokról, intézkedésekről folyamatosan tájékoztatja az intézményvezetőket, és ismételten felhívja a figyelmüket arra, hogy mindig az operatív törzs intézkedései szerint járjanak el – tudatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!