Eins, zwei, Polizei

2017.08.08. 18:41

Terrorellenes központként is szolgáló új rendőrkapitányság Berlinben

Átadták a szövetségi rendőrség terrorellenes központként is szolgáló legújabb épületét kedden Berlinben. Az új rendőrkapitányság feladata, hogy egyesítse a német rendőrség különleges egységeit, például a terrorelhárító alakulatot és a tűzszerészeket.

Berlin, 2017. augusztus 8. A német szövetségi rendõrség 11-es számú, különlegesen képzett, új terrorelhárító alakulatának egyik tagja az egység avatóünnepségén Berlinben 2017. augusztus 8-án. A kommandós osztag a GSG-9 kódnevû csoporthoz hasonlóan különleges biztonsági feladatokat lát el. (MTI/EPA/Jens Schlüter)

A biztonsági helyzet Európában és Németországban megváltozott, az iszlám terror új fenyegetést jelent, és a merényletek jellege is megváltozott, egyre gyakrabban történik egy időben több helyen is támadás – mondta a központ megnyitóján Thomas de Maiziere belügyminiszter. Hozzátette: emiatt várhatóan összetettebb bevetésekre lesz szükség, amelyekre fel kell készülni. Az új rendőrkapitányság feladata egyesíteni a német rendőrség különleges egységeit és elősegíteni az együttműködést a tartományi és a szövetségi rendőrséggel – tette hozzá a politikus.

Dieter Romann, a szövetségi rendőrség elnöke elmondta, a létesítmény még nincs teljesen kész, így jelenleg csak hatvanan dolgoznak benne, a teljes kapacitás elérésekor azonban 270 munkatársa lesz.

A német szövetségi rendőrség terrorelhárítója teljes fegyverzetben. Fotó: MTI / EPA / Jens Schlüter

A most átadott épület a szövetségi rendőrség 11. központja az országban. A kapitányságnak lesz alárendelve a szövetségi rendőrség terrorelhárító alakulata (GSG9), a légiszolgálat, valamint tűzszerészek is. Az egységek maradnak eddigi állomáshelyükön, viszont képviselőt küldenek az új igazgatóságra.

(Borítóképünkön a német szövetségi rendőrség különlegesen képzett, új terrorelhárító alakulatának egyik tagja az egység avatóünnepségén augusztus 8-án.

Fotó: MTI / EPA / Jens Schlüter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!