Járvány

2020.02.27. 10:58

Több embert vizsgálnak gyanús tünetekkel a pécsi klinikán

Igazolt koronavírusos beteg nincs a pécsi klinikán, ha lenne – a protokoll szerint – a budapesti Szent László kórházba szállítanák. Többeket viszont vizsgálnak.

A Bama olvasóitól származó, ám hivatalosan meg nem erősített információi szerint két fiatal lány fekszik a pécsi 400 ágyas klinikán, akik a koronavírushoz hasonló tünetetekkel fordultak orvoshoz. Az egyik olvasó – akinek hozzátartozója az intézményben dolgozik – úgy tudja, hogy

a fiatalok Milánóból érkeztek haza, és csak egy orvos, illetve egy asszisztens mehet be hozzájuk a kórterembe.

A lap információi szerint igazolt koronavírusos beteg nincs a pécsi klinikán, ha lenne – a protokoll szerint – a budapesti Szent László kórházba szállítanák.

Arról azonban, hogy koronavírus gyanús páciens fekszik -e az intézményben, hivatalos információt egyelőre nem kaptak.

A Pécsi Tudományegyetem a koronavírussal kapcsolatban kora délután ad ki részletes tájékoztatót.

Annyit tudni lehet, hogy azokat, akik olyan helyen jártak az elmúlt időszakban, ahol halmozódtak a koronavírusos megbetegedések, és a jellegzetes tüneteket észlelik magukon, a sürgősségi osztály fogadja és határozza meg a további teendőket.

A Baranya Megyei Kormányhivatal a következő tájékoztatást adta a lapnak:

Magyarországon a koronavírus-fertőzés elleni védekezést az erre létrehozott Operatív Törzs irányítja, a szükséges intézkedésekről az Operatív Törzs dönt. Amennyiben a kormányhivatalon belül működő járási, illetve megyei tiszti főorvosok valamelyike fertőzésgyanús személyről szerez tudomást, azt azonnal jelentik az országos tiszti főorvosnak, és az operatív törzs meghozza a szükséges döntéseket. Az operatív törzs az intézkedésekről rendszeresen beszámol a sajtónak, kérjük, hogy kövessék az MTI-n és a híradásokban a napi sajtótájékoztatókat, nyilatkozatokat. Jelenleg nem tudunk Magyarországon koronavírusos fertőzöttről.

Ha valaki koronavírussal fertőzött területről érkezik Magyarországra és magán tüneteket – láz, köhögés, torokfájás, levertség – észlel, akkor javasoljuk, hogy maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát, vagy hívja az NNK 06 80/277-455, illetve a 06-80/277-456 zöldszámát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!