Járvány

2020.05.11. 18:57

Több ezer gyermek tért vissza az iskolába Svájcban

Több ezer gyermek tért vissza az iskolába Svájcban hétfőn a koronavírus miatt elrendelt, majdnem két hónaposra nyúlt kényszerszünet után.

Az oktatás bizonyos óvintézkedésekkel folytatódik: a szülők az iskolától a megszokottnál távolabbi pontig kísérhetik reggel gyermeküket, és a tantermeket csak feleannyian használhatják egyszerre, hogy biztosított legyen a padok közötti kétméteres távolság emlékeztetett helyszíni jelentésében a Reuters hírügynökség.

Svájcban több mint 30 ezer koronavírusos megbetegedést és 1500 halálesetet regisztráltak eddig. Az új fertőzöttek száma azonban csökkent, így Bern fokozatosan enyhít a korlátozásokon: a héten újra kinyithatnak az iskolák, a boltok, a múzeumok és az éttermek.

Néhány szülő aggodalmát fejezte ki gyermeke egészségével kapcsolatban. Mások viszont úgy döntöttek, továbbra is inkább otthon tanulnak gyermekükkel.

A svájci közegészségügyi hatóság kiadott egy oktatóvideót a kételyek eloszlatására. A videóban két diák egy koronavírus-formájú focilabdát rúg, miközben egy tanár azt mondja: minden kicsit más most az iskolában, de együtt erősek vagyunk, és megoldjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!