razzia

2018.02.20. 09:46

Több mint 5 tonna élelmiszert vont ki a forgalomból a Nébih

A hatóság az alapanyagok és helyben készített félkész ételek forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését.

Az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság szakemberei – a keddi tájékoztatás szerint – az ellenőrzés során 58 tétel, összesen 5533,75 kilogramm, döntő többségében nem nyomon követhető, valamint lejárt minőség-megőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak egy dunakeszi cég, a Pannon Food Catering Vendéglátóipari Kft. hűtőkamráiban és raktáraiban. A termékeket a hatóság azonnal kivonta a forgalomból, és elrendelte a megsemmisítésüket.

Egyéb higiéniai hiányosságokat is megállapítottak a Nébih ellenőrei. A zöldség átvevő kapu előterében nyitott zsákokban tároltak alapanyagokat, amelyek így közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve. A fagyasztókamrák padozata erősen szennyezett volt, a beton padozata helyenként sérült, hiányos volt.

A húsátvevő helyiségben lévő kézmosó nem működött, mivel vízellátással nem rendelkezett.

Az ételmaradék, illetve az állati melléktermék elszállítási szerződés sem volt maradéktalanul rendben. Két vállalkozással is szerződésben állt a cég, az egyik azonban nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult az elszállításra.

fotó: Nébih

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!