szerencsétlenség

2019.02.19. 06:07

Több mint húszan haltak meg egy bolíviai buszbalesetben

15 ember meg is sérült.

Legalább huszonnégy ember vesztette életét hétfőn egy busz és egy teherautó frontális ütközésében Bolívia nyugati részén – közölte a dél-amerikai ország rendőrsége.

A közúti baleset az Oruro és Potosí városok közötti útvonalon történt. A szerencsétlenségben tizenöten megsérültek – jelentette az El Deber című napilap.

A busz az argentin határ közelében fekvő Villazónból tartott Bolívia adminisztratív fővárosába, La Pazba. Értesülések szerint sűrű köd miatt lecsökkent a látótávolság az útvonalon, ami közrejátszhatott a baleset bekövetkeztében.

Evo Morales bolíviai elnök részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. Twitter-üzenetében azt írta, hogy utasítást adott a rendőrségnek a busztársaságok és az alkalmazásukban álló sofőrök fokozott ellenőrzésére.

A buszbalesetek gyakoriak Bolíviában, ahol számos utat az Andok-hegység meredek lejtőinek oldalából vájtak ki. Január 19-én két busz frontálisan ütközött a Bolíviai-magasföld (Altiplano) egyik kanyargós útján a balesetben huszonketten életüket vesztették és harmincheten megsérültek. A La Paz és Achacachi közötti úton pedig tavaly decemberben tizenhatan vesztették életüket egy hasonló buszbalesetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!