Nem hallották a mozdonyt

2018.10.19. 20:11

Több tucat embert gázolt halálra egy vonat Észak-Indiában

Az ünneplés zsivaja elnyomott minden más zajt. Narendra Modi indiai miniszterelnök „szívfacsarónak” minősítette a történteket.

Amritszár, 2018. október 19. Sínek között emberek az indiai Amritszárban 2018. október 19-én, miután egy hindu ünnep résztvevõi közé hajtott egy vonat. Legalább ötven ember életét vesztette. MTI/EPA/Raminder Pal Szingh

Legalább ötven ember halt meg, mikor pénteken egy vonat ünneplők tömegébe hajtott az északnyugat-indiai Pandzsáb tartományban – közölték a helyi hatóságok. A tragédiában legalább kétszázan megsérültek.

A beszámolók szerint az Amritszár városban történt tragédia oka az volt, hogy

az egyik legfontosabb hindu ünnepélyt ünneplő tömeg nem hallotta meg a közelgő vonatot, a fesztivál zsivaja miatt.

Az ünneplők egy része a hindu vallás egyik istenségét ábrázoló, petárdákkal megrakott, hatalmas bábu égetését nézte a síneken állva, a robaj pedig elnyomott minden más zajt.

Amritszár rendőrkapitánya közölte: egyelőre nem állapították meg a halálos áldozatok pontos számát, de biztosra vehető, hogy több mint ötven.

Helyi hírforrások szerint mintegy 700 ember tartózkodott a síneken.

Narendra Modi indiai miniszterelnök „szívfacsarónak” minősítette a történteket.

A hatóságok egybehangzóan azt közölték, hogy mindent megtesznek a sérültek és az áldozatok ellátása és megsegítése érdekében.

Borítókép: Sínek között emberek az indiai Amritszárban 2018. október 19-én, miután egy hindu ünnep résztvevői közé hajtott egy vonat.

Forrás: MTI/EPA/Raminder Pal Szingh

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!