iszlám állam

2018.11.11. 12:11

Több tucat iszlamistával végeztek Irakban

Az amerikai és az iraki hadsereg egységei megölték az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezet több mint 50 fegyveresét, közte számos parancsnokát Irak északi részén az elmúlt hónapban – számolt be vasárnap az amerikai Középső Parancsnokság.

A közlemény szerint az október 30-án Szaláh ad-Dín tartományban indított műveletben megölték az IÁ öt vezetőjét és több mint 30 más fegyveresét. Az öt vezető volt a felelős az Irak északi és nyugati részén végrehajtott támadásokért.

A következő nap a szövetséges erők Mahmúr-hegységben további húsz iszlamistával végeztek.

Irak tavaly deklarálta, hogy győzelmet aratott az Iszlám Állam felett, de egyes szétszórt fegyveres csoportok folytatták a küzdelmet, különösen Irak északi részén. A szélsőségesek gyakorlatilag elvesztették ellenőrzésüket az általuk Szíriában és Irakban ellenőrzött területek felett, de még jelentős a befolyásuk egyes, távoli zugokban Szíria keleti részén, az Irakkal közös határ mentén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!