Ország-világ

2021.03.02. 17:51

Tömeges oltás lesz a hétvégén

Március 6-7-én a 60 év alatti, krónikus betegek számára tömeges oltás lesz a hétvégén – jelentette be Dömötör Csaba.

Miskolc, 2021. február 19. Kaizler Sándor közegészségügyi-járványügyi szakügyintéző az újonnan érkezett AstraZeneca koronavírus elleni vakcinából mutat Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán 2021. február 19-én. Több mint 40 ezer adag AstraZeneca-oltóanyagot szállít ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a kormányhivataloknak. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Tömeges oltás lesz hétvégén, március 6-7-én a 60 év alatti, krónikus betegek számára – jelentette be közösségi oldalán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Facebook-bejegyzésében az államtitkár azt írta: 74 ezer adag AstraZeneca vakcina érkezik a kórházi oltópontokra a következő napokban, segítségükkel a 60 év alatti, krónikus betegek kaphatják meg az oltást.

Az érintettek a hét második felében sms-ben kapnak értesítést arról, melyik, a lakóhelyükhöz közel eső oltóponton várják őket. Több száz ilyen helyszín lesz az országban – tudatta Dömötör Csaba.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!