egyre romlik a helyzet

2019.07.31. 21:56

Története legsúlyosabb dengue-láz járványa sújtja Bangladest

Az ázsiai országban az idén eddig több mint 17 ezer esetet és a betegségből eredő 14 halálesetet jegyeztek fel – közölték szerdán bangladesi hatóságok.

„A betegség által sújtott emberek száma egyetlen évben sem volt ilyen magas. A helyzet azonban még ellenőrzés alatt áll” – mondta az EFE spanyol hírügynökségnek Szanija Tahmina, a fertőző betegségek ellenőrzéséért felelős bangladesi kormányhivatal vezetője.

A hivatalos adatok szerint az idén eddig legalább 14 ember halt bele a betegségbe, és 17 183 esetet jegyeztek fel.

Csak az elmúlt 24 órában 1477 újabb megbetegedést jegyeztek fel.

A főváros, Dakka egyetemi kórházába csak szerdán 155 beteget szállítottak be kezelésre – közölte az EFE-vel a központ egyik szóvivője, Nászir Uddín. A szóvivő szerint csak júliusban kilenc ember halt bele a betegségbe.

A dengue-láz, amelynek kórokozóját az egyiptomi csípőszúnyog terjeszti, a szubtrópusi és trópusi régiókban, főleg Délkelet-Ázsiában és Dél-Amerikában előforduló, magas lázzal, ízületi fájdalmakkal és hányással járó fertőző megbetegedés, amelynek szövődményei szélsőséges esetekben halálosak lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!