kongresszus

2018.06.17. 16:28

Tóth Bertalant választották az MSZP elnökének

A másik induló, Mesterházy Attila korábbi pártelnök az érvényes szavazatok 46 százalékát kapta – jelentették be a kongresszuson.

Budapest, 2018. június 17. Tóth Bertalan megválasztott elnök és Kunhalmi Ágnes megválasztott választmányi elnök a Magyar Szocialista Párt (MSZP) kongresszusán Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2018. június 17-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Fotó: Bruzák Noémi

Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezetőt választotta az MSZP tisztújító kongresszusa a párt elnökének vasárnap Budapesten. Tóth Bertalan a leadott érvényes szavazatok 54 százalékát, a másik induló, Mesterházy Attila korábbi pártelnök az érvényes szavazatok 46 százalékát kapta – jelentették be a kongresszuson.

A választmány elnöke az egyetlen jelöltként induló Kunhalmi Ágnes lett az érvényes szavazatok 100 százalékával.

Az elnökhelyettesnek Szakács László volt országgyűlési képviselőt, alelnököknek Hegyi Gyulát, Komjáthi Imrét és Szanyi Tibort választották.

Borítókép: Tóth Bertalan megválasztott elnök és Kunhalmi Ágnes megválasztott választmányi elnök a Magyar Szocialista Párt (MSZP) kongresszusán Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2018. június 17-én.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!