tomboló lángok

2019.07.22. 18:38

Tűz ütött ki egy indiai kormányzati épületben

Tűz ütött ki hétfőn egy kilencemeletes kormányzati épületben az indiai pénzügyi fővárosnak számító Mumbaiban. Csaknem 90 embert sikerült kimenekíteni, senki sem maradt bent.

Mintegy 200 tűzoltó 16 tűzoltóautóval vett részt az MTNL nevű, állami tulajdonú távközlési szolgáltató irodájának helyt adó épületben tomboló lángok elleni harcokban.

Televíziós csatornák felvételei szerint egyesek kitörték az ablaküvegeket, és úgy integettek a tűzoltóknak, hogy segítsenek kimenekíteni őket.

A legtöbben a teraszon voltak kénytelenek menedéket keresni. A tűz az épület második, harmadik és negyedik emeletét sújtotta.

„Legalább 89 embert sikerült kimenekíteni a teraszról és felsőbb szintekről” – mondta a mumbai tűzoltóság egyik illetékese. Hozzátette: a műveletet befejezték, mivel a rendelkezésre álló információk szerint már nincs az épületben rekedt ember.

Egy tűzoltót kórházba szállítottak, aki elájult azt követően, hogy füstöt lélegzett be.

A tűzoltási műveletek azonban még helyi idő szerint hétfő éjszaka is tartottak, mivel a lángok továbbterjedtek a hetedik emeletre.

A tűz oka egyelőre nem ismert.

A tűzesetekkel kapcsolatos halálozások gyakoriak Indiában, leginkább a hanyag biztonsági intézkedések és a vészkijáratok hiánya miatt. A tüzeket leginkább a silány vagy elöregedő elektromos berendezések okozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!