Járvány

2020.06.10. 07:57

Péntektől feloldják a korlátozásokat Magyarország és Horvátország határán (videó)

A két ország között karanténba vonulás kötelezettsége nélkül lehet majd közlekedni.

Budapest, 2020. június 3. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a versenyképességi támogatásról szóló okiratok átadásán a minisztériumban 2020. június 3-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Szijjártó Péter külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban arról beszélt, hogy a Közép-Európai országok jól védekeztek a járvánnyal szemben. Ez lehetőséget adott arra, hogy lépéseket tegyünk vissza a normál élet irányába, a döntéseket azonban ezentúl is kellő óvatossággal és körültekintően hozzák meg – közölte.

Elmondta, hogy

már több országban feloldották a korlátozásokat és egyik határnyitás sem okozott negatív fordulatot a fertőzések tekintetében.

A közvetítést itt tudja megtekinteni:

„Péntektől feloldjuk a korlátozásokat Magyarország és Horvátország határán” – közölte Szijjártó Péter. Hozzátette: a magyar-horvát határon hét átkelőhely van. A két ország között az átjárást az állampolgárok karanténba vonulás kötelezettsége nélkül tehetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!