ízlésficam

2020.11.26. 14:48

Újságírói díjat kapott Pápai Gábor Krisztus-gyalázó karikatúrája

A Népszava rajzolójának botrányos karikatúráját ítélte az idei év legjobb rajzának a Magyar Újságírók Szövetsége karikaturista szakosztálya.

Pápai humorosnak gondolt karikatúrája már akkor felháborodást váltott ki, amikor április 28-án kinyomtatta a Népszava. A rajzon Müller Cecília tisztifőorvos a keresztre feszített Jézus mellett azt mondja:

„Alapbetegsége függőséget okozott”.

[caption id="" align="alignnone" width="1080"] Forrás: Népszava[/caption]

Most a magyar újságírók szakmai szervezetének kikiáltott érdekképviselet, a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) karikaturista szakosztálya meg tudta fejelni azt, hogy Pápai rajzával keresztények százezreit sértette meg – számolt be róla a 888.hu.

Ugyanis a szakmai díj titkos szavazásán a MÚOSZ karikaturistái ezt a képet ítélték a legjobbnak. „Pápai Gábor a Müller Cecília országos tisztifőorvost és az Operatív Törzset kifigurázó, nagy politikai visszhangot kiváltó rajzára érkezett a legtöbb szavazat a Kétfilléres-díj pályázatán. Így aztán idén Pápai Gábor kapta a Kétfilléres-díjat.”

Már a rajz megjelenését követően is több kereszténydemokrata politikus tiltakozott a rajz ellen: Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese, Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár is vallásgyalázással vádolta Pápait, aki annyit mondott áll a perek elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!