Ittasan puffogtatott

2017.09.05. 10:42

Vádat emeltek a lövöldöző rendőrtiszt ellen

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy a bűncselekmény idején még rendőrtisztként dolgozó férfi ellen, aki tavaly decemberben egy csepeli társasházban lövöldözött.

A vádemelésről szóló, az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásában a fővárosi főügyész újra felidézte a történteket. Ibolya Tibor emlékeztetett arra is: a vádlott a bűncselekmény idején a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába tartozott.

A vádlott tavaly december elsején, kora délután ittas volt, amikor XXI. kerületi társasházuk földszintjén meglátta a társasházkezelő cég egyik alkalmazottját, aki éppen egy taligát tolt. A rendőrtiszt rövid szóváltás után engedéllyel tartott fegyverével többször belelőtt a lépcsőház plafonjába, majd célzottan a sértett irányába lőtt. Az alkalmazott ekkor már egy ajtó mögött állt, ezért nem találta el a lövedék, amely a falban állt meg.

A vádlott ráadásul – szabálytalanul – az átlagosnál jóval nagyobb roncsolásra képes úgynevezett expanzív lövedéket használt.

A rendőr a történtek után megpróbálta összeszedni az általa kilőtt lövedékek hüvelyét, majd a lakásában lehúzta a vécén őket.

A vádirat részét képezi egy másik cselekmény is: a rendőr egy héttel korábban, szintén ittasan a társasház pincéjében dolgozó két férfit fenyegette meg azzal, hogy megöli őket, ha nem hagyják abba a fúrást.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a volt rendőrrel szemben emberölés kísérlete és kényszerítés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!