közvélemény

2017.11.11. 14:23

A választók fele Orbán Viktort választaná kormányfőnek

A magyar választópolgárok közel fele, vagyis nagyjából 3,9 millióan támogatnák Orbán Viktor miniszterelnökké választását – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők számára készült reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelynek eredményeit szombati számában ismerteti a lap.

A kutatás többi részéből kiderül, hogy Vona Gábort, a Jobbik elnökét a teljes felnőtt népesség nyolc százaléka, 660 ezer szavazó szeretné kormányfőként látni, míg Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje félmillió támogatót tudhat maga mögött, így hat százalékon áll. Gyurcsány Ferenccel az emberek öt, Karácsony Gergellyel pedig négy százaléka szimpatizál, ami 410, illetve 330 ezer választópolgárt jelent.

Fodor Gábor 160 ezer főnek, tehát a felnőtt lakosság két százalékának bírja a bizalmát, míg Fekete-Győr Andrást, a Momentum mozgalom elnökét a szavazásra jogosultak egy százaléka, vagyis 82 ezer fő támogatná egy miniszterelnök-választás esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!