magas szintű és eredményes

2019.10.11. 19:30

Varga Judit: gyümölcsöző a magyar-francia jogi együttműködés

A miniszter a megnyitón kiemelte a kölcsönös megértés és együttműködés fontosságát, ami elengedhetetlen a jogharmonizációhoz.

Forrás: obh.hu

„A sok évszázados magyar-francia kapcsolatokon belül különösen gyümölcsöző az igazságügyi együttműködés” – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Francia-Magyar Jogi Napok elnevezésű rendezvény megnyitóján Budapesten pénteken.

Varga Judit megjegyezte, hogy az Igazságügyi Minisztérium háttérintézményeként létrejött Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet is a pénteki rendezvény témájához hasonló területen tevékenykedik.

Gyarmathy Judit, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese felszólalásában méltatta a magas szintű és eredményes magyar-francia bírósági kapcsolatokat.

Gyarmathy Judit, az OBH elnökhelyettese
Fotó: obh.hu

A Budapesti Francia Intézetben rendezett egész napos Francia-Magyar Jogi Napokon magyar és francia bírák, ügyészek és jogtudósok tartanak előadásokat többek között az egységes nemzeti és uniós joggyakorlat, a versenyjog, a nyomozás és az alternatív vitarendezési eljárások témakörében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!