Ország-világ

2021.03.03. 13:48

Varga: Weber feladata az lett volna, hogy egyben tartsa a frakciót, nem az, hogy legyengítse

Amíg Európa történelme egyik legnagyobb kihívásával áll szemben és emberek erőn felül dolgoznak a járvány elleni védekezésen, addig a Manfred Weber vezette Európai Néppárti frakció kizárósdival és politikai alapon történő diszkriminációval van elfoglalva – közölte Varga judit.

A Néppárttal való véleménykülönbségünk nem most kezdődött. Már egy ideje tudjuk, hogy Manfred Weber nem a keresztény-konzervatív értékek mentén szeretné vezetni az Európai Néppárt frakcióját. Ezt világossá tette, amikor azt mondta, hogy nemzeti szuverenitás nem létezik többé – írta Facebook-bejegyzésében az igazságügyi miniszter.

Varga Judit úgy fogalmazott: mi úgy gondoljuk, hogy úgy is lehet európainak lenni, hogy megőrizzük ezer éves kultúránkat, nemzeti identitásunkat, de közben együttműködünk Európa más országaival is. A vírus okozta helyzetben az emberi életek megmentésével és a gazdasági újraindítással, nem pedig az európai parlamenti pártok belügyeivel kellene foglakozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!