Gyógyíthatatlan

2017.07.24. 19:58

Vége a Charlie Gard drámának – Lekapcsolják a kisfiút a gépekről

Talán nincs annál iszonyatosabb érzés, amikor a szülők túlélik a gyermeküket. A nagybeteg brit kisfiú, Charlie Gard szülei, Connie Yates és Chris Gard most mégis úgy döntöttek, hogy feladják a jogi küzdelmet, és engedik, hogy a kis Charlie-t lekapcsolják a gépekről.

A nagybeteg brit csecsemő, Charlie Gard édesapja, Chris Gard és felesége, Connie Yates kálváriája évek óta tart, mint arról egyebek között a telegraph.co.uk is beszámolt. A szívszorító történet véget ért, de a szülők vélhetően életük végéig vigasztalhatatlanok maradnak.

A 11 hónapos kis Charlie ritka genetikai rendellenességgel jött a világra: izmocskáinak a nagy része nem működik, az agya is súlyosan károsodott. Nem tud nyelni, lélegezni sem önállóan, és a szemét sem képes kinyitni, aprócska keze és lába sem mozog. Az orvosok a kezdetektől fogva arra próbálták rábeszélni a szülőket, hogy kapcsolják le a lélegeztetőről a kisbabát, de Gardék hinni akartak a csodában, így nem akartak beleegyezni.

Connie és Chris július 24-én meghozta a fájdalmas döntést, elengedik Charlie-t, mert a legújabb orvosi vizsgálat szerint a gyermekük megmentésére már nincs esély.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!