Járvány

2020.09.24. 13:51

Vöröskeresztesek segítenek a magyar-szlovák határon

Az önkéntesek testhőmérsékletet mérnek és elsősegélynyújtó pontot üzemeltetnek,csakúgy, mint a koronavírus-járvány tavaszi hullámakor.

Vöröskeresztes önkéntesek mérnek testhőmérsékletet és üzemeltetnek elsősegélynyújtó pontot a magyar-szlovák határon, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornyosnémeti határátkelőnél, csakúgy, mint a koronavírus-járvány tavaszi hullámakor – közölte a szervezet az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint hétvégenként – szombat hajnaltól hétfő hajnalig – a mentőktől veszik át a szolgálatot, és a rendőrség állományának tagjaival kiegészülve 12 óránként váltva biztosítják a folyamatos jelenlétet.

Az önkéntesek többsége a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tagja, és valamelyik miskolci középiskola tanulója vagy a Miskolci Egyetem hallgatója.

Közlemény kitér arra is, hogy a Magyar Vöröskereszt miskolci önkéntes központja várja azokat, akik szívesen bekapcsolódnának ebbe a feladatba vagy más vöröskeresztes tevékenységbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!