Ország-világ

2021.02.24. 10:12

Zaklatási botrány: Donáth László felfüggesztett börtönt kapott

A volt MSZP-s politikust többek közt folytatólagosan elkövetett szeméremsértés miatt ítélték el.

Folytatólagosan elkövetett szeméremsértés és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt – nem jogerősen – felfüggesztett börtönre ítélte Donáth László evangélikus lelkészt, volt MSZP-s parlamenti képviselőt a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság – írta a PestiSrácok.hu szerdán.

A lap emlékeztetett: 2019 augusztusában robbant ki az ügy, amikor napvilágot látott, hogy Donáth László több nőt zaklathatott.

A bíróságtól azt a tájékoztatást kapták, hogy a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság február 19-én – az ügyészség indítványa alapján – tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést az ügyben.

A Fővárosi Főügyészség megkeresésükre azt közölte, hogy a bíróság – az ügyészi indítvánnyal teljes mértékben egyezően – a vádlottal szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztést szabott ki.

A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását – amelynek végrehajtási fokozata börtön – 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.

A végzés ellen az ügyészség nem kéri tárgyalás tartását, de a vádlott és a védő ezt megteheti, így a végzés nem végleges – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!