Aztán úgyis letagadja

2022.03.25. 08:10

Márki-Zay megint a benzinárstop és az élelmiszerárak befagyasztása ellen beszélt

Megint a benzinárstop és az élelmiszerárstop ellen beszélt Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Gyurcsány jelöltje néhány napja megpróbálta letagadni, hogy ellenezte volna az árak befagyasztását, most mégis megint ellenezte.

Márki-Zay nem először kel ki a kormány inflációt letörő és a vásárlókat védő nyilatkozatai ellen – írja az Origo

A baloldal jelöltje már a benzinárstop meghirdetésekor kijelentette: ezt káros intézkedésnek tartja, bár fogalma sincs, ő hogyan csökkentené az árat. Néhány napja Márki-Zay ezt is megpróbálta letagadni, azt állítva, ő megtartaná a benzinárstopot egy ideig. Most azonban megint kiderült: ez nem igaz, nem tetszik neki az árbefagyasztás.

Márki-Zay zavarosan arról beszélt, hogy nem lehet maximalizálni az árat, az adót kellene csökkenteni. Csakhogy a kormány egyrészt csökkentette az adót is, másrészt viszont az adó csökkentése nem garantálná az 500 forint alatti árat. Gyurcsány jelöltje megint megemlítette a csirke far-hátat is, szerinte az alapvető élelmiszerek árát sem lehet maximalizálni.

Borítókép: Márki-Zay Péter / Magyar Nemzet / Teknős Miklós 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!