Biztonság

2022.03.30. 07:54

Tállai András évközi nyugdíjemeléseket ígér, ha tovább nő az infláció

Az idősek tudják, mit jelent a háború, és nem kérnek a baloldal háborújából – mondta a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Évközi nyugdíjemeléseket ígért a Pénzügyminisztérium államtitkára arra az esetre, ha az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború miatt a tervezettnél nagyobb lesz az infláció Magyarországon.

Az a legfontosabb, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, emellett pedig garantálni kell, hogy a háború árát ne a magyar emberek fizessék meg – idézte Tállai András a Mediaworks Hírcentrumának adott interjúját a Magyar Nemzet szerdai száma.

A kormánynak most külön is figyelnie kell a nyugdíjasokra, ezért a szaktárca folyamatosan elemzi az infláció alakulását. Ha a folyamatok szükségessé teszik, nyáron évközi nyugdíjemelés következik

– mondta a politikus.

Hozzáfűzte: ha az év második felében sem csitul az áremelkedés, novemberben újra kapnak emelést az idősek.

Tállai András a lapnak azt mondta,

nem elég, hogy a baloldal háborúba sodorná az országot – magyar katonákat és fegyvereket akar küldeni a fegyveres konfliktusba –, de a háború árát is az emberekkel fizettetné meg.

Az idősek tudják, mit jelent a háború, és nem kérnek a baloldal háborújából – mondta.

Ha a baloldalon „múlik, már jövőre nem fizet 13. havi nyugdíjat az állam. Eltörlik emellett a rezsicsökkentést, amellyel négyszeresére nőne a nyugdíjasok rezsije. S jönne a fizetős egészségügy, de elvennék a családtámogatásokat és az adócsökkentéseket” – vélekedett Tállai András.

Borítóképünkön Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: MTI/Vajda János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!