Országos

2007.10.17. 15:31

Elvitték a gyilkos harcikutyákat

A kedd esti soron kívüli boncolás eredményei megerősítették, hogy a kétéves monorierdei kisfiút kutya tépte szét.

SZOLJON

Soron kívüli boncolást végeztek kedden késő este a tegnap holtan megtalált monorierdei kisfiú maradványain. Az elsődleges eredmények a szülők legutolsó verzióját támasztják alá, azaz kutya téphette szét a kétéves gyereket. További vizsgálatok szükségesek azonban ahhoz, hogy a sérülések idejét és pontos körülményeit meg lehessen mondani.

Kedd este megtörtént a Monorierdőn megtalált halott kisfiú maradványainak soron kívüli boncolása - mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az ez alapján elkészült elsődleges vélemény nem csak azt állapította meg, hogy valóban a keresett kisfiú holttestéről van szó, de az is kitűnik belőle, hogy a gyerek halálával kapcsolatban igazat mondtak a szülők, vagyis a gyereket kutya tépte szét.

Időközben a család összes kutyáját elszállították a rendőrök, és ők gondoskodnak róluk. Egyelőre ugyanis csak a szülők elmondása alapján tudható, hogy az egyik állat tépte szét a gyereket. A kutyák sorsáról a következő vizsgálatok függvényében és a nyomozás további részében döntenek.

Takács Dominik, a kétéves monorierdei kisfiú holttestét kedden találták meg a rendőrök a család háza közelében. A fiút a szülei szerint apja kutyája tépte szét, a szülők közösen ásták el a házhoz közeli erdőben. A kisfiú eltűnését korábban anyja jelentette be. Az asszony azt mondta, hogy a gyerek augusztus elején a Margitszigetről tűnt el. A nő múlt hét pénteki kihallgatásán tört meg, és vallotta be, hogy a gyerek meghalt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!