Országos

2007.10.28. 23:20

Lesz még áramár-emelés

A villamos energia árának további emelkedésére számít a német E.ON-csoport. Olyan világban élünk, amelyben folyamatosan növekszik a kereslet az energia iránt, miközben a kínálat nem növekszik ennek megfelelő ütemben.

SZOLJON

A vállalat vezérigazgatója, Wulf Bernotat a Focus magazinban utalt arra, hogy "olyan világban élünk, amelyben folyamatosan növekszik a kereslet az energia iránt, miközben a kínálat nem növekszik ennek megfelelő ütemben." Emiatt az energia egyre szűkösebb, s egyre drágább lesz.

A társaság október közepén jelezte, hogy a többi német közüzemi szolgáltatóhoz hasonlóan az E.ON is emeli az áram és a gáz árát január 1-jétől. A csoporthoz tartozó hét regionális áramszolgáltató 7,1-9,9 százalék közötti mértékben emeli az árat az egyes tartományokban a mintegy 7 millió lakossági ügyfél számára. A földgáz 3,4-8,8 százalékkal drágul jövőre az 1,2 millió ügyfél számára, az egyes tartományokban eltérő mértékben. Ugyanakkor a német szövetségi kartellhivatal (Bundeskartellamt)jelezte, vizsgálni fogja az E.ON áremelési döntését. A hivatal elsősorban az árammal kapcsolatban nem ért egyet a döntéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!