Országos

2007.10.17. 13:26

Péntektől gyűjtik az aláírásokat

A Fidesz aktivistái országszerte standokon és a szimpatizánzok megkeresésével szándékoznak összegyűjteni a megfelelő számú aláírást.

SZOLJON

Péntek délután kezdi el gyűjteni a Fidesz a népszavazáshoz szükséges aláírásokat. - jelentette be szerdán délben Tarlós István, a a Szociális Népszavazás 2008. kampányának vezetője .

Elhangzott, hogy a párt aktivistái országszerte standokon és közvetelenül a szimpatizánzok felkeresésével szándékoznak összegyűjteni a megfelelő számú aláírást. A fideszes politikus és Nyitrai Zsolt, a párt opereatív igazgatója az Országos Választási Iroda központjában vette át szerdán a a hitelesített aláírási íveket. Ezek a sokszorosítása elkezdődött, szétosztása pedig csütörtök délutánig befejeződik.

A törvények szerint a Fidesz-KDNP-nek kérdésenként legalább 200 ezer hiteles és érvényes aláírást kell összegyűjtenie 4 hónap alatt onnantól számítva, hogy az Országos Választási Bizottságtól (OVB) átveszi a hitelesített gyűjtőíveket. Orbán Viktor pártelnök korábban azt mondta: 48 órán belül képesek összegyűjteni a népszavazás kiírásához szükséges aláírásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!