ne hagyja otthon az esernyőt!

2017.10.22. 11:52

Esős ünnepre készülhetünk

Délutántól hétfő estig az ország jó részén jelentős mennyiségű csapadék várható, emiatt Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében másodfokú, míg Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint Budapesten elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Budapest, 2017. augusztus 20. Felvonják a nemzeti lobogót az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a budapesti Kossuth téren 2017. augusztus 20-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

A meteorológiai szolgálat (OMSZ) MTI-hez délelőtt eljuttatott veszélyjelzésükben azt írta: délutántól hétfő estig az országban nagy területen jelentős, az ország északnyugati, illetve délkeleti területeit leszámítva 30-80 milliméter eső valószínű.

Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében másodfokú, míg Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint Budapesten elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Hétfőn országszerte tartós esőre figyelmeztetnek, első, másodfokú, míg a középső területeken (köztük a fővárosban) már harmadfokú figyelmeztetésekkel.

Elsősorban a Dunántúlon éjféltől hétfő éjfélig helyenként viharos széllökések is lehetnek. A hétfő déli, kora délutáni órákban 75-85 kilométer/óra körüli széllökésekre is számítani lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!