Fontos pozíciók

2017.08.17. 16:26

Jobbik: a kormánypártoknak nyilatkozniuk kell a 2010-es kampányról

Az országban minden fontos pozícióba barátok és rokonok kerülnek, és közpénzek 100 milliárdjai jutnak hozzájuk, a lopás és a korrupció pedig „állami szinten elfogadott” – mondta a Jobbik országgyűlési képviselője, Szilágyi György csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. 

A Jobbik politikusa szerint Orbán Viktornak választ kell adnia arra, hogy 2010-ben csalással jutott-e kormányra. Megismételte, hogy pártja vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi és 2018-as kormányra kerülése esetén is vizsgálná a kérdést.

Szilágyi Györgyöt kérdezték arról, hogy Staudt Gábor kitérő válaszokat adott a Hír TV-ben arra, bocsánatot kell-e kérnie a Jobbiknak a zsidóktól. A képviselő erre azt felelte: párttársa az első mondatában jelezte, hogy egyetért Vona Gáborral.

Faggatták a párt zsidókhoz fűződő viszonyáról is. „Ha egy embert is bármilyen atrocitás ér, vagy megöltek akár bőrszíne, akár a származása, akár a vallása miatt, az én szerintem bűn” – fogalmazott, hozzátéve: szerinte nincs alapja annak, hogy a Jobbik rasszista vagy antiszemita párt lenne.

Kérdezték arról is, hogy bocsánatot kérnek-e a nyugdíjasoktól a párt vezető politikusainak közelmúltbeli nyilatkozatai miatt. Szilágyi György azt válaszolta, hogy nem sértették meg a nyugdíjasok egészét, a pártelnök egy jelenséget írt le. Nem hiszi, hogy bocsánatot kell kérnie attól, aki a halálát kívánja, a nyugdíjasoktól pedig azért nem, mert nem sértették meg őket – közölte. Megismételte: a Jobbik szerint a Fidesz és az MSZP sérti meg folyamatosan a nyugdíjasokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!