Meghalt a támadó

2017.08.06. 21:03

Merénylet egy venezuelai laktanyában

Valenciai szemtanúk arról számoltak be, hogy vasárnapra virradóan lövések dördültek a városban – jelentette a Reuters.

Katonai egyenruhát viselő fegyveresek lázadást kíséreltek meg a venezuelai Valencia városban, megtámadtak egy laktanyát, amely a kormányhoz hű katonák ellenőrzése alatt áll, de a hadsereg letörte a lázadást – közölte vasárnap a Venezuelában kormányzó szocialista párt egy magas rangú tisztségviselője a Twitter-profilján. Az egyik támadó fegyveres meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült – közölte órákkal később egy tábornok.

Diosdado Cabello először terrorista támadásról beszélt, majd „rendkívüli helyzetről”, amelyet már ellenőrzésük alá vontak a hatóságok, és hét embert őrizetbe vettek.

Néhány órával korábban megjelent az interneten egy videó, amelynek tanúsága szerint egyenruhás fegyveresek egy csoportja bejelenti: felkelést indítanak Carabobo szövetségi államban Nicolás Maduro államfő gyilkos önkényuralma ellen, de nem államcsínyt hajtanak végre. A csoport vezetője, aki Juan Caguaripano százados néven mutatkozott be, kijelentette a felvételen, hogy a hadseregnek azon egységei, amelyek nem állnak a felkelés mellé, katonai célponttá válnak.

Valencia Carabobo államban van.

Valenciai szemtanúk arról számoltak be, hogy vasárnapra virradóan lövések dördültek a városban – jelentette a Reuters.

A hadsereg egyik tábornoka órákkal Cabello közlése után beszámolt arról, hogy a laktanyát megtámadó egyik fegyveres meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült.

A tábornok Maduro elnök ellenzékét hibáztatta a laktanya megtámadásáért. „Ez terrorcselekmény volt, amelyet a jobboldal és az észak-amerikai birodalom (az Egyesült Államok) finanszírozta kollaboránsaik támogatásával követtek el félkatonai, zsoldos erők” – mondta a tábornok az állami tévében.

A védelmi miniszter szerint a támadók civilek voltak katonai egyenruhában, kivéve egy dezertált hadnagyot. Fegyvereiket a hadseregtől lopták – mondta. Az illetőket külföldi kormányokhoz kötődő „szélsőjobboldali” elemek toborozták a támadásra – tette hozzá, anélkül, hogy megnevezte volna ezeket a kormányokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!