Isten éltessen, Magyarország

2017.08.20. 22:53

Pazar tűzijáték – országszerte rengetegen részt vettek az ünnepségeken

Nemcsak a fővárosban, hanem Debrecenben, Szegeden is sok érdeklődő volt.

Annak ellenére, hogy többfelé hűvös, esős lett az időjárás az állami ünnepre; sokan nem maradtak otthon, igaz, hogy több helyen azonban programváltoztatásra volt szükség. Napközben Budapesten, a Magyar Ízek Utcájában is kígyózott a sor, és a hagyományos körmenet indulásakor a Szent István-bazilika előtti tér is zsúfolásig megtelt. A fővárosban az ünnepségek záróakkordjaként megtartották a tűzijátékot, amely rendben lezajlott.

Az Isten éltessen, Magyarország! jelmondattal megrendezett központi ünnepségeken, de önkormányzati rendezvényeken is Szent István király törekvéseinek aktualitásaira hívták fel a figyelmet a szónokok.

Kora este az M1 aktuális csatorna tudósítói több településről is bejelentkeztek, ahol az emberek az ünnepi tűzijátékra készültek. Nemcsak a fővárosban, hanem Debrecenben, Szegeden is sok érdeklődő volt. A balatonföldvári kikötőből a nagy érdeklődés miatt idén két tűzijátéknéző hajót is elindítottak, amelyről több Balaton-parti település tűzijátékát is látni lehetett.

Az országon átvonuló hidegfront miatt ugyanakkor több helyen kellett módosítani, lemondani egyes ünnepi programokat, az esti tűzijátékot is.

Forrás: mti | Fotós: Lakatos Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!