Hirdetés

2022.05.19. 08:38

Programkavalkáddal vár Szolnokon a Palacsintafesztivál!

– Gondtalan kikapcsolódás és minőségi együtt töltött idő a csodálatos természeti környezetben - ezt kínálja ebben az évben is a Palacsintafesztivál – mondja Kelemen Péter, a szolnoki Hangtrend Kft. vezetője, a rendezvény főszervezője, megálmodója. 

Kelemen Péter, a szolnoki Hangtrend Kft. vezetője, a rendezvény főszervezője, megálmodója

– Május 20 és 22. között már hatodik alkalommal rendezzük meg a családi eseményt, melynek célja az, hogy a látogatók értékközvetítő művészeti tartalommal találkozzanak, és ennek a biztosítéka a fellépő művészek, együttesek. A helyszín megszokott: a Széchenyi parkerdő területén található Nefag játszótér.

Ezen a Palacsintafesztiválon kiemelt szerepet szánunk a gyermek- és ifjúsági korosztálynak, a Z és Alfa generáció megszólításának.

– Vendégünk lesz több intézmény, melyek jelentős szerepet töltenek be Szolnok kulturális életében. Elfogadta meghívásunkat az Aba-Novák Agóra, a Szifon–Szolnoki Ifjúsági Közösségi tér, a Szolnoki Szigligeti Színház, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Szolnoki Szakképzési Centrum és a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény.

A szórakoztatáson túl a Palancsintafesztivál életében kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, az esélyegyenlőség biztosítása, valamint a környezettudatosság.

– A fesztivál helyszínéül szolgáló parkerdő öko- játszóterén az óvodások bevonásával fákat ültetünk. A „nem minden szemét, ami annak látszik” kézműves foglalkozásnak köszönhetően minden korosztály megismerheti és kipróbálhatja az újrahasznosítás különböző lehetőségeit. A fesztivál egész területén szelektíven gyűjtjük a hulladékot.

2019 óta a fesztivál vendéglátóhelyei kizárólag komposztálható poharakat, tányérokat és evőeszközöket, illetve szívószálat használnak, ezeket a fesztivál után az NHSZ támogatásával feldolgoznak a helyi komposztálóban.

– Sajnos, egyelőre nem lehet száműzni a műanyagot teljesen, de az elhelyezett palackprés a kidobandó PET palackok méretét húsz százalékra csökkenti, hozzájárulva a hulladékkezelés helyzetének javításához.

Szeretnénk azt is elérni, hogy egyre többen érkezzenek kerékpárral, melyhez a biztonsági feltételeket biztosítjuk, őrzött kerékpártárolóval és kijelölt és megvilágított kerékpárúttal.

– A kerékpárral érkezők között értékes nyereményt sorsolunk ki, de ajándékot kapnak azok is, akik részt vesznek a szombat, illetve vasárnap reggeli parkerdei kerékpártúrán. A fesztivál zöld logója elkészült, melyet büszkén használunk, hogy minden érdeklődőhöz eljusson az üzenetünk:

„Májusban fesztiválozzunk, szórakozzunk együtt, óvjuk és vigyázzuk a körülöttünk lévő természetet!”

A rendezvény fővédnöke Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, védnöke dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

Rendezvény helyszíne: Nefag Játszótér, Szolnok, Kaán Károly út 71.

Kicsik, nagyok gyertek! Palacsintázzunk együtt Szolnokon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!