Hirdetés

2022.12.20. 09:04

Évtizedes szakmai múlttal ügyelnek a biztonságra

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is igen gyakoriak az elektromos tüzek. A szikra fellobbanását elavult vezetékek, túlterhelt hálózatok okozzák. Szabó László, a VillanyszerelőSzolnok ügyvezetője szerint alapos átnézéssel megelőzhető a katasztrófa. Az elektromos fűtőtestek beüzemelése előtt kérjen ingyenes szakmai tanácsot a VillanyszerelőSzolnok szakemberétől!

PR-cikk

A téli, hideg időszak beköszöntével sok helyen előkerültek az elektromos fűtőtestek, ráadásul 2022 őszén a kormány módosította a rezsicsökkentés feltételeit is, aminek hatására még több ilyen típusú berendezést szereztek be.

– Sokan teljes egészében, vagy kiegészítésképpen elektromos fűtőtesteket üzemeltek be, többségében a villamos hálózat felülvizsgálata nélkül, ebből kifolyólag Szolnokon is megnövekedett a megkeresések száma – mondta Szabó László, a VillanyszerelőSzolnok tulajdonosa.

Szabó László, a VillanyszerelőSzolnok ügyvezetője

Sajnos a megyeszékhelyen és környékén a villamos hálózatok többségében még a régi, elavult alumínium kábelezésűek, így a megnövekedett terhelést nem bírják, ezért sok esetben kiégnek a konnektorok, kötések, lakáselosztók, melyeket kisebb terhelésre terveztek.

– A védelmi eszközök az idő múlásával elveszítik pontosságukat, elavulttá válnak, így a megfelelő érték esetén sem oldanak le, hogy a túlterhelés okozta meghibásodást és ebből adódó tűzeseteket megakadályozzák – emelte ki. Majd felsorolt néhány eltéveszthetetlen jelet, amik a problémára utalnak.

– Az égett szag egyértelmű jel, ahogy a megmelegedett vagy már elszíneződésnek indult  csatlakozási pontok, ingadozó üzemelés, villogó világítás, vagy közvetlen a lakáselosztónál megjelenő elszíneződések, szagok is – részletezte.

A hibák megelőzése érdekében érdemes a régi kábelezést korszerűsíteni, lecserélni.

– Elsődleges megoldás ügyfeleink és környezetükben élők biztonsága érdekében a kötések átvizsgálása, korszerű anyagokkal való javítása, életvédelmi eszköz beépítése és a lakáselosztó teljes korszerűsítése, mellyel lekorlátozható a kimenő áramerősség, ezzel megakadályozva a régi hálózat túlterhelését – szögezte le.

Az elektromos fűtőtestek beüzemelése előtt kérjen ingyenes szakmai tanácsot szakembertől és előzzék meg a katasztrófát!

A VillanyszerelőSzolnok már lassan egy évtizede áll a szolnoki lakosság szolgálatában. Nagy figyelmet fordítanak a villamos biztonságra és az ügyfelek rugalmas kiszolgálására, ezért csapatuk a hét minden napján, beleértve az ünnepnapokat is azon dolgozik, hogy Szolnokon és környékén minimálisra csökkentsék az elektromos tűzesetek és életveszélyes hálózatok számát, valamint megoldják a hibákat egészen a legkisebb problémáktól, mindeközben segítenek megvalósítani az ügyfeleik elképzeléseit.

Ha elektromos a gondja, a VillanyszerelőSzolnok megoldja!
Szabó László vagyok, Önnek miben segíthetünk?

VillanyszerelőSzolnok
0620 615 2577
[email protected]
facebook.com/villanyszereloszolnok
www.villanyszereloszolnok.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!