Hirdetés

2023.04.29. 00:00

Idén is lesz a bor- és pezsgőmustra Szolnokon

Különleges és ínyenc italokkal várják az érdeklődőket.

PR-cikk

Május hatodikán, szombaton délután háromtól megnyitja kapuit a VII. Szolnoki Bor és Pezsgőmustra, amelynek a Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum központi aulája, illetve szabadtéri területe ad otthont. Az esemény idei díszvendége Azerbajdzsán, kiket az AZNAR Borászat képvisel kiváló szőlő- és gránátalma boraival.

A rendezvény résztvevői Jász-Nagykun-Szolnok vármegye vendéglátósai, kereskedői és a környék lelkes borkedvelő közönsége.

A magyar borok seregszemléjén több mint 30 borászat mutatja be pincészetük remekeit sétáló kóstoló keretein belül – árulta el az esemény kapcsán Kolozsvári András szervező. A rendezvényt kiváló lehetőségnek látjuk a borászatok számára új piacokra való bekerülésre, vagy a már meglévők megerősítésére.

 

A kiállító pincék képviselik a magyarországi borászatok keresztmetszetét: a kis, párhektáros kézművesektől, a középméretű családi gazdaságokon át, a nagy technológiai profi pincészetekig, ahol kellő hangsúlyt kap a pezsgő is. Több borászat saját készítésű pezsgővel és habzóborral készül. A Törley Pezsgőpincészet „Hungaria Limited Edition”   vadonatúj márkáját a szolnokiak itt tudják elsőként megkóstolni. Az „Év Bortermelői”   közül megmutatja magát Bock József, Koch Csaba és Borbély Tamás.

A jegyek 6900 forintért megvásárolhatók elővételben a Balalajka Orosz Bisztróban és a Szőke Borházban, valamint a helyszínen 7900 Ft-os áron.  Az eseményről bővebben a közösségi oldalon vagy a +36-30/485-4464-es telefonszámon tájékozódhatnak,

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!