hirdetés

2021.05.08. 00:00

Nem csillapodott a vállalkozások rohama a kamatmentes kölcsönért

Számos vállalkozásnak biztosíthat mentőövet az OTP Bank MFB Pontjain elérhető Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön, amelynek keretében akár 10 millió forintot is igényelhetnek a vállalkozások.

PR cikk

Töretlen a vállalkozások érdeklődése a járvány elhúzódó gazdasági hatásainak enyhítésére kialakított kamatmentes kölcsön iránt. A 100 milliárd forintos kerettel meghirdetett, március 8-a óta elérhető Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönből az OTP Bank által üzemeltetett MFB Pontokon befogadott kérelmek összege átlépte a 16,6 milliárd forintot.

A hitelkérelmek átlagos összege 8 millió forint. Elsősorban a vendéglátás és szálláshely szolgáltatás területén tevékenykedő vállalkozások igénylik a konstrukciót, de jelentős számban érkezik be kérelem kereskedelemmel és gépjárműjavítással foglalkozó vállalkozásoktól.

„A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hatékonyan egészítheti ki a többi gazdaságélénkítő program keretében kínált hitel-lehetőséget. Mindezek révén mentőövet kaphatnak a legnehezebb helyzetbe került vállalkozások, sőt a források a gazdaság újraindításához, így Magyarország növekedésének fokozásához is segítséget adhatnak” – mondta Balogh Tamás, az OTP Bank Dél-alföldi Régiójának ügyvezető igazgató-helyettese.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön esetében nem kell járulékos banki költségekkel számolni, az igényelt hitel összegén kívül csupán a szerződéskötéshez kapcsolódó közjegyzői díjat kell az ügyfeleknek megfizetniük.

Részletes tájékoztatást az OTP Bank MFB Pontjain elérhető kamatmentes konstrukciókról a hitelintézet honlapján találhatnak az érdeklődők.

A tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, a benne foglalt adatok tájékoztató jellegűek és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálják. A hitelszerződés megkötésére a Hitelprogramok keretösszegéig kerülhet sor.

A Hitelprogramok részletes feltételeiről és díjairól tájékozódhat az ország 167 kijelölt OTP Bank fiókjában megtalálható OTP MFB Pontokon, valamint az MFB honlapján. A finanszírozás a REACT-EU forrásból, a Covid-19 világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában