hirdetés

2021.07.01. 00:00

OTP Bank nagyértékű eszköztámogatása a szolnoki Hetényi Géza Kórháznak valamint a jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak

Kórházaknak, valamint oktatási intézményeknek segített a hitelintézet.

PR cikk

A Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével jelentős összeget, közel 200 millió forintot fordított jótékony célú eszközvásárlásra országosan az OTP Bank. Az adományban részesülő kórházakra, iskolákra az OTP Bank régiói tettek javaslatot, hogy a helyi igényeknek, szükségleteknek legjobban megfelelő eszközadományok juthassanak el az intézményekhez.

A koronavírus jelentette kihívások leküzdése érdekében nemcsak a gazdaság lendületbe hozásáért tesz az OTP Bank, de fontosnak tartja azt is, hogy eszközökkel támogassa azt a sokszor erőn felüli munkát, amelyet az egészségügyben dolgozók végeznek. Ezen felül a digitális oktatásban nélkülözhetetlen számítógépek adományozásával is próbál segíteni az iskolák és a diákok számára. Összesen 34 oktatási és egészségügyi intézmény jut közel 200 millió forintos eszközadományhoz, amelyek a Humanitás Szociális Alapítvány közvetítésével jutnak el az érintettekhez.

A kórházaknak nyújtott támogatás fő célja, hogy a bank közvetlen és közvetett módon is hozzájáruljon a koronavírus elleni küzdelemhez. Az adományozás érdekében a bank hálózatának öt régiója felmérte az igényeket, majd ezt követően tettek javaslatot a célzott támogatásokra. A kórházak kiválasztásánál a fő szempont az egyes régiók területének mind teljesebb lefedése volt, illetve, hogy az egyes kórházak mennyire fontos szerepet töltenek be a járvány elleni védekezésben. Ennek érdekében a bank alapítványa a kórházak igényeire szabva vásárolt védőfelszereléseket, orvostechnikai eszközöket, illetve – a koronavírus elleni védekezésen túl -, az eszközadománnyal a víruskutatást, az ellenanyag elkészítését is támogatja az ehhez szükséges speciális laboratóriumi eszköz beszerzésével. E mellett a hitelintézet adományából bővítik a nem COVID-védekezéshez kapcsolódó kórházi eszközparkokat is, hogy a kórházak meglévő erőforrásaikat mind teljesebb mértékben a vírus elleni védekezésre fordíthassák, de ha lehet, más területen se szenvedjenek hiányt.

Az OTP Bank a Humanitás Szociális Alapítványon keresztül 5.000.000 Ft értékben adományozott nagyértékű orvosi segédeszközöket a szolnoki Hetényi Géza Kórháznak és 5.000.000 Ft értékben a jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában