hirdetés

2021.11.15. 14:29

Megbízhatóság jellemző a Vasfa Kft. ipari kazánjaira

Magyarok, japánok, franciák, németek, izraeliek magyarországi üzemeibe szállítanak Szolnokon készült kazánokat. A megyeszékhelyen működő Vasfa Szolnoki Kazángyártó Kft. jelentős múltra tekint vissza, az utóbbi évek pályázati forrásainak köszönhetően számos munkafolyamatot automatizált, ezzel a fejlődés útját is kijelölve. Katona István, a cég ügyvezetője a részletekbe is beavatott minket.

A Vasfa Szolnoki Kazángyártó Kft. üzemcsarnokában több ezer elemet vágtak már ki az új géppel

Fotó: P. Pusztai Nóra

A Vasfa Kft. története az ötvenes évekig nyúlik vissza, amikor a helyi kisvállalkozók szövetkezetté alakultak, tevékenységük akkoriban a lakossági szolgáltatási szférához kötődött. Az évek során a kazángyártás felé nyitottak, ennek következtében kinőtték az Ostor utcai telephelyet.

– Már akkor is igény volt az iparban 500 kg/h – 1 t/h teljesítményű gőzkazánokra. Az alapokat már a Nagysándor József úti telephelyen teremtettük meg, itt épült fel az üzemcsarnok, ahol azóta is működünk – elevenítette fel a cég történetét Katona István ügyvezető.

A rendszerváltás után a szövetkezetet átalakították, így végül a jelenlegi gazdasági társasági formában folytatták a munkát. Az elmúlt hatvan évben sok ezer kazán készült a Vasfa Kft-nél.

– Termékskálánkat bővítettük 500 kg/h-tól 25 t/h teljesítményig. Az ipari gőz, forró- és melegvíz kazánok tekintetében jelentős külső versennyel állunk szemben – hangsúlyozta.

A munkafolyamatot a tervezéstől az üzembe helyezésig vállalják. A Vasfa Kft. alapelve a kiváló minőség és a megbízhatóság, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a „referenciájuk hosszú listája”.

– Mérnöki, szellemi munkával kezdődik a folyamat, már a terveket is engedélyeztetni kell. Utána jön a kereskedelem. Éves szinten jelentős mennyiségű ajánlatot adunk, a szerződések aláírását követően indul a gyártás. Mivel egyedi, sajátos berendezés, a gyártási tevékenységek bizonyos szakaszai engedélyezéshez kötöttek. Korábban az értékesítésig tartott a munkafolyamat, az utóbbi időben bővültünk, így jelentős mennyiségben beépítjük az adott felállítási helyen a berendezéseket. A kivitelezést a hatóságokat bevonva végezzük – vázolta a folyamatot.

A folyamatos gyártástechnológiai fejlődést a Gordiusz Alfa Kft.-vel együttműködve, pályázati forrásból, önrész hozzájárulásával beszerzett gépek tovább segítik.

– Eddig három nagyobb projektben dolgoztunk együtt a törökbálinti telephelyű vállalkozás munkatársaival. A legjelentősebb a 2019-es beruházás, amikor egy 3x9 méteres finomsugaras plazmagépet szereztünk be. A beüzemelése óta több száz tonna anyagot dolgoztunk fel. A mai kornak megfelelően digitális vezérlésű program növeli a precizitást és a munka gyorsaságát, minőségét – fejtette ki.

A Vasfa Szolnoki Kazángyártó Kft. üzemcsarnokában több ezer elemet vágtak már ki az új géppel
Fotó: P. Pusztai Nóra

Idén a két cég közös pályázatának köszönhetően élhajlító berendezést vásároltak, valamint targoncákat is beszereztek. A hatékonyságot tovább javítják a félautomata gépek. A Vasfánál vonzó munkakörnyezetet biztosítanak a jelenlegi munkatársaknak és a jövő nemzedékének.

– Megrendeléseink folyamatosak, már a jövő évi kapacitás lekötés is jelentős, gyakorlatilag egész évre be vagyunk táblázva. A középteljesítményű kazánok elkészülési ideje három-öt hónap, a nagyobb teljesítményűeké átlagosan fél év, a berendezések párhuzamosan készülnek az üzemcsarnokban. Folyamatosan dolgozunk, a munkavállalók biztonságban vannak, alacsony a fluktuáció – fogalmazott az erős alapokon nyugvó cég vezetője.

A Vasfa Kft. kiemelten támogatja a szolnoki NB I.-es férfi kosárlabda-csapatot, ezen túlmenően is végez társadalmi tevékenységet. Megyénk és Szolnok érdekében több mint öt évtizede végzett, sikeres gazdasági tevékenysége elismeréseként állami kitüntetést vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában