Hirdetés

2022.09.21. 00:00

Elindult az OPUS TITÁNOK középiskolai csapatverseny - Jelentkezz Te is!

Az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. 2022/2023-as tanévben első alkalommal hirdette meg középiskolásoknak indított energiatudatossági csapatversenyét. Az OPUS TITÁNOK verseny fő témája az energiahatékonyság és a fenntarthatóság, valamint az ezekre reagáló környezettudatos, innovatív megoldások. Az izgalmas feladatok során a fiatalok energetikával kapcsolatos tudásuk bővítésén túl olyan tapasztalatra és készségekre is szert tehetnek, amelyeket a jövőben is hasznosítani tudnak.

Forrás: OPUS TIGÁZ Zrt. és OPUS TITÁSZ Zrt.

Ti vagytok a jövő energiája! – szlogennel útjára indult az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. szervezésében megvalósuló energiatudatossági csapatverseny, az OPUS TITÁNOK. A verseny során a jelentkező csapatok kreatív, interaktív és izgalmas fordulókon keresztül mutathatják meg hogyan látják ők az energetika világát, milyen gondolataik, elképzeléseik vannak az energiahatékonyságról.

A feladatok megoldásában a fenntarthatósági elvek mellett fontos szerepet kap az egyéni látásmód, az egyedi ötletek és a kreativitás. A döntőbe jutott csapatok pedig izgalmas szakmai programon vehetnek részt és értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Érdekel az energetika világa? Jelentkezzetek a versenyre, íme a részletek!

A csapatverseny az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. ellátási területén működő* oktatási intézmények 10., 11. és 12. évfolyamos középiskolai tanulóinak szól, akiknek a versenyre valódi projektcsapattá kell válniuk, nem is akárhogy: mérnök, influenszer és startupper szerepekbe bújva dolgozhatják ki ötleteiteket, az általuk választott, energiahatékonyságot és fenntarthatóságot támogató küldetésük mentén.

Mindezt olyan izgalmas részfeladatokon keresztül valósíthatják meg, mint egy képzeletbeli magazinban megjelenő újságcikk megírása, vagy reklámvideó forgatása. A projektek megvalósításában igazán csak a kreativitás szabhat határt annak, hogy hogyan tárják fel ötleteiket, megoldásaikat a jövő egyre sürgetőbb energiahatékonysági, fenntarthatósági és környezeti kihívásaira.

Forrás: OPUS TIGÁZ Zrt. és OPUS TITÁSZ Zrt.

És hogy miért éri meg már az egyes fordulókba mindent beleadni és eredményesen szerepelni? Azért, mert a döntős csapatok egy színvonalas és rendkívül tartalmas eseményre kapnak meghívást, ahol részt vesznek az energetikai társaságok szakmai programján, és egy valódi szakmai stáb bőrébe bújva mutathatják be prezentációjukat és valódi, kézzel fogható modell-munkájukat az OPUS TITÁNOK szakmai zsűrijének.

Természetesen a díjazás sem marad el – a dobogós csapatok, felkészítő tanáraik és a nevező iskola egyaránt értékes jutalomban részesülnek!

Társadalmi felelősségvállalás a jövő generációjáért

Az OPUS TIGÁZ és OPUS TITÁSZ kiemelt céljának tekinti a diákok, a fiatalok edukációját és támogatását. Azért törekedtek a szervezők az OPUS TITÁNOK koncepciójának megalkotásánál is a minél színesebb és változatosabb feladatok kidolgozására, hogy a résztvevő csapatokat - és rajtuk keresztül diáktársaikat is - minél inkább megismertessék az energiahatékonyság és a fenntarthatóság szerepével, fontosságával.

A fordulók során nyújtott teljesítményt az OPUS TIGÁZ Zrt. és OPUS TITÁSZ Zrt. szakmai zsűrije folyamatosan figyelemmel kíséri és értékeli. Ez biztosítja a versenysorozat magas szakmai színvonalát, valamint azt is, hogy a döntőbe jutó fiatalok egyedülálló lehetőséget kapjanak a vállalatok szakterületeit képviselő szakemberekkel való találkozásra, eszmecserére.

További részletek a verseny menetéről és jelentkezés a www.opustitanok.hu weboldalon érhetőek el.

Jelentkezési határidő: 2022. október 20.

(* A versenyben résztvevő területek: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Békés megye, Heves megye, Pest megye, Nógrád megye)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában