Hirdetés

2022.09.29. 09:56

Tippek bilire szoktatáshoz

Ahány gyerek, annyi történet. A szobatisztaság elérésénél, ahogy a gyermeknevelésben úgy általában, nincs egyetlen és egyedüli üdvözítő megoldás. Persze azért van néhány dolog, amit nagy vonalakban érdemes szem előtt tartanod a siker érdekében. Írásunkban most összeszedtünk néhányat.

Forrás: Alinda.hu

Ne sürgesd a babád

A gyerekek nagyjából másfél és 3 éves koruk között hagyják el végleg a pelenkát. Van, amelyikük viszonylag gyorsan, mindössze néhány nap alatt, míg mások fokozatosan, hónapok elteltével válnak teljesen szobatisztává. Nagyon fontos a kellő kitartás és a türelem. Ugyanakkor jó, ha tudod, a szobatisztaság nem csupán egy tanulási folyamat. Akkor érdemes elkezdened, ha a babád jelzéseiből látod: testi és lelki értelemben is érett rá.

Tippek szobatisztasághoz

Felkészülés

  • Ha úgy érzed, közel lehet a leszokás pillanata, érdemes bugyipelenkára váltanod. Ezt könnyebben leveheted, ha bilire ültetnéd, és ő maga is próbálkozthat a fel- és lehúzásával.
  • A kicsi másfél éves kora körül érdemes beszerezned egy bilit. Jó, ha ő is részt vehet a választásban, és neki tetsző darab kerül a fürdőszobába.
  • Ha már nagyobbacska a gyermeked, vásárolhatsz kedves oktató kiadványokat, könyveket, amelyeket együtt lapozgathattok, nézegethettek.
  • A nagyobbacska lányok és fiúk számára egyaránt óriási vonzerővel bír, ha nem csak bilit, de az első fehérneműt is közösen választjátok, neki tetsző színben és mintával.

Csak természetesen

  • A legjobb, ha nem kerítesz nagy feneket a bilihasználatnak. Ne ünnepeld látványosan a csemetéd sikereit. A kisebb balesetek, visszaeséseket lehetőleg szintén türelmesen és higgadtan kezeld. Fontos, hogy babád úgy érezze: a bilizés a világ legtermészetesebb dolga.
  • A kicsik szeretik utánozni a szülőket ‒ és a nagyobb testvéreket is. Ha nyitott rá,bátorítsd, hogy veled tartson a mellékhelyiségbe, hiszen a szülői minta itt is sokat nyom a latban. Ha a család (leg)kisebb tagja inkább a WC iránt érdeklődik, akár ki is hagyhatjátok a bilizést,és indíthattok rögtön a WC szűkítővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában