Hirdetés

2023.02.20. 13:38

Ezekre a kiegészítőkre lesz szükségünk, ha túrázni indulunk!

A kirándulás és a túrázás az egyik legnépszerűbb testmozgás, nem véletlenül: gyönyörű helyeket járhatunk be, miközben észre sem vesszük, hogy tulajdonképpen sportolunk. Ráadásul a túrázás kifejezetten olcsó megoldás, hiszen néhány felszerelés egyszeri megvásárlásán kívül semmi nem kell hozzá. De nézzük, hogy milyen kiegészítőkre lesz szükségünk, ha túrázni indulunk!

Forrás: canva.com

Napszemüveg

Sokan nem tudják, hogy a napszemüveg sportoláshoz éppolyan elengedhetetlen, mint strandoláshoz. Pedig egy hosszú túra – legyen az akár télen, akár nyáron – a szemünket is alaposan kifárasztja. Az Oakley és más, unisex napszemüveg típusok kifejezetten sportoláshoz lettek kifejlesztve, ezért a túrázáshoz is érdemes ezek közül választani.

Az Oakley napszemüveg modellek anyaga és kialakítása lehetővé teszi, hogy a szemüvegek viselése az izzasztó hegymászás során épp olyan komfortos legyen, mint a napsütötte séta közben. Azoknak, akik a természetben is szeretnek divatosak lenni, a gyártó készített sportos női napszemüveg modelleket is.

napszemüveg, túra
Forrás: unsplash.com

Kényelmes cipő

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor még csak a kirándulás első felében járunk, de máris sajog a sarkunk, a térdünk, a derekunk! A nem megfelelő cipőválasztás nem csak a lábunknak, hanem az egész testünknek rosszat tesz, ezért nem érdemes útnak indulni megfelelő, kényelmes túracipő nélkül!

Ezek a lábbelik kialakításuknak köszönhetően kellő rugalmasságot biztosítanak, így a nehéz terepen is kényelmesek és biztonságosak. Számos ruhamárka készít túracipőket minden időjáráshoz, ezért széles ár spektrumon, rengeteg típus és modell közül válogathatunk.

Vizes kulacs

Egy átlagos felnőtt napi folyadékszükséglete nagyjából 2,5-3 l körül mozog, azonban ez a mennyiség több tényező szerint, pl. testtömegtől és aktivitástól függően is változhat. Sportolás – és persze túrázás – során testünk rengeteg energiát használ fel és sokkal több vizet veszít, mint az átlagos napi tevékenységek során, ezért ilyenkor elengedhetetlen az extra utánpótlás.

Épp ezért a vizes kulacs az egyik legfontosabb túrafelszerelés. Bár ma már szinte mindenhol lehet kulacsokat kapni, túrázáshoz érdemes olyat választani, ami bírja a fizikai hatásokat (hideg/meleg, ütések stb.) és kisebb kiszerelésű. Inkább töltsük újra minden lehetőségnél, mint hogy túl nagy súlyt cipeljünk magunkkal!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában