Hirdetés

2023.03.31. 16:46

Mentális és fizikai egészségünket egyaránt fejlesztik

Az egészséges életmód lényege az egyensúly. Épp ezért fizikai és mentális egészségünk óvására egyaránt felhívja a figyelmet programjaival a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája. Rendezvényeiken évről évre több ezren vesznek részt Szolnokon és a környékbeli településeken.

Rendkívül népszerűek a mozgásos programok, melyeket különböző korosztályok számára indítottak. Így keddenként 18 órai kezdettel jógafoglalkozás zajlik Péntek Éva vezetésével az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, Győrfi-Nagy Adrienn aerobikra várja az érdeklődőket minden hétfőn 17:15-kor a Szolnok SZC Kereskedelmi Szakképző Iskola tornatermében, míg Gebei-Fekete Brigitta szintén hétfőnként 16:30-kor terhestornát tart a kismamák számára az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Mindig nagy sikere van a szeniorörömtáncnak, mellyel idősotthonokba és -klubokba jutnak el heti rendszerességgel, de a demenciaséta, táncterápia és a krónikus betegek számára szervezett mozgásrehabilitáció is rendkívül népszerű.

Emellett számos egyéni egészségfejlesztési szolgáltatást nyújtanak, szűrővizsgálatokat (szív-érrendszeri szűrés, BMI-, koleszterinszint-, trigliceridszint-mérés) végeznek, diétás tanácsadást biztosítanak krónikus betegeknek. Az egészségügyben dolgozóknak, cégeknek, civil szervezeteknek mentális egészségfejlesztési előadásokat, tréningeket, csapatépítő foglalkozásokat szerveznek többek között a hatékony kommunikációról, a meggyőzés pszichológiájáról, önértékelésről, konfliktuskezelésről, kiégésről, stresszkezelésről vagy épp a női szerepekről.

Amint Vízkeleti-Hegedűs Judit, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője elmondta, az ingyenes előadásokat, tréningeket, diétás tanácsadást az időseknek szóló mozgásprogramokat a járásban bármilyen civil szervezet, egyesület, cég, vállalat, nagyobb csoport kérheti. – Már közel negyven szervezettel van együttműködési megállapodásunk, többhöz rendszeresen járunk a programjainkkal. Idei terveink között szerepel, hogy több nagyobb városi rendezvényhez csatlakozunk szűrővizsgálatokkal és különböző tanácsadásokkal a testi-lelki egészség szemlélet nevében. Elsőként a Tiszta Szívvel Szolnokért programsorozaton és a Coop-futáson veszünk részt áprilisban – emelte ki.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI

HETÉNYI GÉZA KÓRHÁZ-RENDELŐINTÉZET

EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI IRODA

30/426-7905

[email protected]

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában