Hirdetés

2023.09.30. 07:50

Üzemcsarnok-megnyitó és technológiai fejlesztés a Bognár és Társa Kft-nél

PR cikk

Forrás: Bognár és Társa Kft.

Igazi családi vállalkozás a Bognár és Társa Kft. A fémmegmunkálással foglalkozó, magyar tulajdonú cég 1981-ben alakult. Szolnokon 1990-es évek eleje óta működik. Jelenlegi telephelyén 2003 óta található a vállalkozás. A cég alapfilozófiája: magas minőség versenyképes áron. Minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy a termékek 80 százalékát Nyugat-Európába (Ausztria, Svájc, Németország, Franciaország, Anglia) és a skandináv országokba exportálják. A Magyarországon maradó mintegy 20 százalékot főként multinacionális vállalatoknak értékesítik. Mindennek záloga a minőség, korrektség és a szabványok betartása, épp ezért ISO 9001-es minőségirányítási rendszer, illetve ISO 14001-es környezetirányítási rendszer szerint végzik a munkát.

Forrás: Bognár és Társa Kft.

A Bognár és Társa Kft termékpalettája rendkívül széles és változatos, főképp acélból, de rozsdamentes acélból és alumíniumból is egyaránt készítenek lemezalkatrészeket, hegesztett szerkezeteket és készre szerelt berendezéseket. A jelenleg több mint 120 főt foglalkoztató vállalat felkészült arra, hogy az egyedi készítésű daraboktól a szériagyártásig ki tudja szolgálni a vevői igényeket. Így többek között személygépkocsi szállító trélereket, műhely és raktár berendezéseket, kül- és beltéri lépcsőket, ipari és mezőgazdasági gépalkatrészeket, erdészeti berendezéseket, hidraulika cső rendszereket gyártanak. A cégpolitika meghatározó része a folyamatos és tudatosan végzett humánerős és technológiai fejlesztés. Ebből kifolyólag az elmúlt időszakban két jelentős beruházás történt.

Forrás: Bognár és Társa Kft.

Egyrészt korszerű csőmegmunkáló üzemcsarnok került átadásra, mellyel a társaság fedett területe közel 2000 négyzetméterrel bővült. Ezáltal a belső folyamatok optimalizálása és racionalizálása tudott végbe menni, illetve a kollégák részére a megfelelő, modern munkakörnyezet biztosított.

Másrészt jelentős technológiai fejlesztés megy végbe részben pályázati támogatásból. Ennek keretein belül modern technológiai berendezések kerülnek beállításra: CNC-stancoló, eszterga, élhajlító és gyökölő gép. Szem előtt tartva a vállalati rányitási rendszerbe illeszthetőség és automatizáció követelményeit. Ezen berendezések és a meglévő szakmai háttérre alapozva új piaci lehetőségként jelentkezik a cégnél a gyártmányfejlesztés szolgáltatás a partnerek részére. A gyártó berendezések mellett további megújuló energia hasznosítási projekt zajlik, napkollektor telepítése révén. Törekedve a karbonlábnyom csökkentésére vállalati szinten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában