szponzorált tartalom

2017.12.13. 16:55

Adhat rendhagyó ajándékot karácsonykor, állami támogatás is jár hozzá

Az egészség megőrzését és a nyugdíjas korban biztos anyagi hátteret, összességében kiszámíthatóbb jövőt is lehet ajándékozni most karácsonykor. Érdemes elkezdeni vagy fokozni a pénztári megoldásokon alapuló takarékoskodást az év végéig, hiszen ha így teszünk jelentős, akár 150 ezres állami támogatással is számolhatunk.

Tavaly például a magyarok – egy felmérés szerint – átlagosan 40 ezer forintot költöttek karácsonyi ajándékokra. Hogy idén mennyit szánnak erre az emberek még nem tudni, de mivel a statisztikák szerint a nettó fizetések jelentős emelkedést mutattak az év során könnyen lehet, hogy még a tavalyinál is jóval többet. Akárhogy is legyen, az erre szánt összeggel érdemes magunkról és szeretteinkről is gondoskodni., a karácsonyi szezonban is hasznosan költeni és gondolni a jövőre is, azaz számba venni a hosszú távra szóló ajándékokat.

Ma már egyszerű egészséget, jövőt ajándékozni. A pénztári megoldásoknak köszönhetően egészségpénztári és önkéntes nyugdíjpénztári tagsággal, befizetéssel megalapozni a biztosabb jövőt. Az egészségpénztárakhoz befizetett összegekből például azonnal értékes ajándékokkal (például vérnyomásmérővel, babaápolási termékekkel, szemüveggel) lephetjük meg szeretteinket vagy magunkat. Ha pedig az eljövendő karácsonyokra is előre gondolunk, az önkéntes nyugdíjpénztárak jelentik a megoldást.

A karácsonyi időszak azért lényeges ebben, mert december végéig lehet a pénztárakba úgy egyéni befizetést teljesíteni, hogy az államtól is „kapjunk ajándékot”. Sokan nem tudják, a pénztári befizetésekre 20 százalék – évente maximum 150 ezer forint – adó-visszatérítés jár. Ez pedig érdemes kihasználni, nem szabad veszni hagyni.

Annál is inkább, mert a pénztárak roppant látványos eredményeket értek el az elmúlt időszakban. Az egészségpénztárak pedig milliószám és milliárdos értékben finanszírozták a tagok által igénybe vett – többek között – egészségmegőrzést célzó szolgáltatásokat. Az önkéntes pénztári tagok vagyona a szeptember végi adatok alapján több mint 10 százalékkal emelkedett.

További információ: www.penztar-szovetseg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában