hirdetés

2021.09.09. 12:53

Egyre nagyobb teret kapnak a környezetbarát termékek

Olvasd el cikkünket, ha szeretnéd megtudni, miért válnak egyre fontosabbá a környezetbarát megoldások, és mit tehetsz, ha szeretnéd küldeményeidet tudatosan csomagolni!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Miért egyre fontosabb beszélni a környezetvédelemről?

Korunk egyik megkerülhetetlen témája a környezetvédelem, hiszen valamilyen formában mindannyian találkozunk a fokozódó klímaválsággal és a természet pusztulásával kapcsolatos információkkal. Fontos, hogy megfelelő üzenetekkel minél szélesebb körben váljon láthatóvá a probléma, hogy a tudatosságon keresztül közelebb jussunk a károk mérsékléséhez.

A médiából felénk áradó híradások és képsorok hatására a kétségbeesés érzése keríthet hatalmába minket. Szorongás helyett azonban érdemes a környezetvédelemről olyan megközelítésben beszélni, ami azt mutatja be, mit tehetünk bolygónk védelméért.

A környezetbarát anyagok térhódítása

Környezetbarátnak nevezzük azokat az anyagokat, melyek az emberi és a természeti környezetre a lehető legkisebb hatással vannak, azaz kitermelésük, szállításuk, tisztításuk energiaigénye kicsi, káros anyagokat nem, vagy minimális mértékben tartalmaznak, előállításuk során pedig figyelmet kaptak az újrahasznosítási szempontok. Vállalati és egyéni szinten is egyre nagyobb hangsúlyt kap ezeknek az anyagoknak a használata, hiszen a fenntartható alternatívák választása sokat számít az ökológiai lábnyom csökkentésében.

Környezetbarát praktikák

A környezettudatosság felé vezető úton is fontos, hogy először a kis lépésekkel kezdj, és az életviteledhez, stílusodhoz valóban illő kis változtatásokat építsd be a nagy reformok helyett, így meg tudod őrizni lelkesedésedet és fokozatosan haladhatsz a cél felé. Túlfogyasztás és felesleges vásárlás helyett gondold át valódi szükségleteidet, és mindenben a minőségre koncentrálj a mennyiség helyett! Válassz tartós, javítható, hazai gyártású termékeket! Életed minden területén törekedhetsz a környezetvédő megoldásokra, például a csomagolások esetén is érvényes az elv: a kevesebb jobb.

Óvd a környezeted a csomagolásokkal is!

Naponta világszerte több millió csomagot indítanak útjára, ami rengeteg csomagolóanyagot jelent, és egy-egy csomag is számít, amit környezetbarát módon csomagolsz be! A legkézenfekvőbb megoldás a kartondoboz, amit könnyű beszerezni, összehajtva kis helyen is elfér, valamint újrahasznosítható. Fontos azonban, hogy a csomagolás mindig tiszta és kellőképpen erős legyen, ezért minden esetben győződj meg róla, hogy ne használj hibás, szennyezett kartonokat akkor sem, ha könnyedén hozzá tudsz jutni kidobásra ítélt dobozokhoz.

Térkitöltő anyagokból választhatsz természetes alapú alternatívát, például a kukoricakeményítő alapanyagú térkitöltő chips-et, ami komposztálható vagy a környezet károsítása nélkül, egyszerűen kidobható.

Ne feledkezz meg a tudatos szemléletről az utolsó simításoknál sem, az enyvezett papír ragasztószalag például teljesen lebomló eszköz csomagjaid lezárására!

Ne feledd, a legapróbb trükkökkel és egy kis odafigyeléssel is sokat tehetsz a Föld megóvásáért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában