Hirdetés

2021.06.23. 13:28

Fejlesztésekkel válaszol a járványhelyzetre Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszlón is jelentős visszaesést hozott a járvány, a város az elmúlt években az egyik legnépszerűbb úti cél volt.

PR-cikk

Forrás: Hajdúszoboszlói Turisztiakai Nonprofit Kft.

Megtörte az addig szárnyaló turizmus lendületét a koronavírus-járvány. Éves szinten 58 százalékkal kevesebb vendégéjszakát regisztráltak 2020-ban a kereskedelmi szálláshelyeken a KSH adatai szerint, a belföldi vendégek pedig 39 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek el. A hivatalos adatok szerint 2019-ben a vendégéjszakákat tekintve a második helyet foglalta el a legnépszerűbb belföldi települések között a város, az egész évben igénybe vehető gyógy- és egészségturisztikai szolgáltatásoknak köszönhetően.

„A 2019-es kiemelkedő eredmények után 2020-ra további növekedést vártunk, azonban a járványhelyzet teljesen átírta a forgatókönyvet. Ugyan a belföldi turizmus nyáron egy időre elindulhatott, és a július-augusztusi adatok megközelítették az előző év nyári szezonjának vendégszámait, azonban a külföldről, elsősorban Lengyelországból, Romániából, Szlovákiából, Ukrajnából, Németországból, Oroszországból érkező vendégek elmaradtak. Ez komoly kiesést jelentett éves szinten, hiszen korábban ők jelentették a vendégszám 40 százalékát” – mondta Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere.

Előre tekintenek

Több újdonsággal is készült az idei szezonra Hajdúszoboszló. A Hungarospában Európa legnagyobb fürdőkomplexumában június közepére megépült az ország legújabb szabadtéri wellnessfürdője, ahol 2500 négyzetméteres vízfelület várja a látogatókat. A beruházás 3,5 milliárd forintból valósult meg. A Plitvicei-tavak inspirálta medencében vízesés, az Amazonas hangulatát felidéző részen galériákon elhelyezett jakuzzik, a Tahiti-medencében pedig vízibár kapott helyet. Sodrófolyosós medence, pezsgőágy, és gyerekmedence is készült.

Fotó: Hajdúszoboszlói Turisztiakai Nonprofit Kft.

A város az egészségturizmus mellett az üzleti turizmusban is erősítene. Az önkormányzat megújuló és alternatív energiaforrásokat is használó rendezvényközpont tervezésére írt ki pályázatot, amely lehetővé tenné, hogy a Hajdúszoboszlón nagyobb létszámú konferenciákat, kulturális-, és a sportrendezvényeket lehessen megtartani.

Sokszínű programkínálattal

A fürdőzés mellett számos programmal várják a látogatókat a városban. Június 25-26. között nyári karácsonyt rendeznek, ahol képzőművész-hallgatók élményfestő alkotási folyamatát követhetik az érdeklődők. Számos koncert szórakoztatja a kikapcsolódni vágyókat: június 25-én Szandi ad koncertet a Szabadtéri Színpadon, július 9-én a Budapest Bár, július 14-én HOBO előadói estje, július 15-én a Swing á la Django & Horányi Juli koncertje, július 22-én Kökény Attila, július 31-én pedig Zséda lép színpadra. Július 23-24. között a XXVI. Szoboszlói Folkhétvége a magyar népművészet, népzene és néptánc gazdagságát, sokszínűségét mutatja be. Július 30-a és augusztus 1-je között a XL. Kösely Kupa Díjugrató Lovasverseny és Felvonulás várja a vendégeket, míg augusztus 6-8. között a Szoboszlói Dixieland Napok gondoskodnak a szórakozásról.

Fotó: Hajdúszoboszlói Turisztiakai Nonprofit Kft.

Hajdúszoboszló rabul ejti a turisták szívét. Így van ezzel Kandász Andrea, a TV2 műsorvezetője is, aki nemrég egy hosszú hétvégét töltött a városban a férjével: „Gyerekkoromban a szüleimmel sokat jártunk a városba. Emlékszem rá, hogy itt volt az első hullámmedence. Aztán következett egy nagyobb kihagyás, és tíz évvel ezelőtt tértem vissza már felnőttként. Azóta viszont újra rendszeresen ellátogatunk Hajdúszoboszlóra. Jó látni, hogy minden évben fejlődik a város. Nagyon jók a gasztronómiai lehetőségek is.”

A cikk a Hajdúszoboszlói Turisztiakai Nonprofit Kft. támogatásával készült.

Látogasson el Hajdúszoboszlóra! https://hajduszoboszlo.hu/hajduszoboszlo-ujraindult

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában