hirdetés

2021.02.26. 14:40

Férfi karóra márkák: hozzád melyik illik a legjobban?

A karóra ugyanúgy nem ment ki a divatból a mobil- és okostelefonok elérkezésével, ahogy a könyvek sem tűntek el az e-könyv olvasók megjelenése után, hiába vizionálták ezt sokan. És ez nem csak azért van, mert egy (vagyis inkább két-három) generáció az újabb kütyük nélkül szocializálódott és nem akar váltani. Sokkal inkább arról van szó, hogy a karórák (csakúgy, mint a papírból készült könyvek) egy egészen más életérzést, ha akarom, stílust képviselnek.

PR cikk

Miért vegyek karórát, ha úgyis tudom az időt a telefonomról?

A kérdés természetesen jogos. Ha csak azért hordanánk karórát, hogy a pontos időt megtudjuk, egyetlen előnnyel számolhatunk: nem kell előkotorni a telefonunkat a zsebünkből, övtáskánkból, hátizsákunkból, stb. csak azért, hogy rápillanthassunk. De az élet nem csak gyakorlati tevékenységekből áll: sokan azért szeretnek órát hordani, hogy kifejezzék vagy kidomborítsák az egyéniségük egy részét.

Valószínűleg sokak szemében egy okostelefon soha nem fog olyan elegáns – vagy éppen sportos megjelenést biztosítani, mint egy megfelelően kiválasztott karóra. Kijelenthetjük, hogy minden férfi karóra márka más-más stílust képvisel.

Luxus, sportos, modern, klasszikus…

Akár saját magunknak, akár egy ismerősünknek keresünk órát, nem szabad elfeledkezni arról, hogy valószínűleg az intuíciónk adja majd a legjobb ötleteket. Férfi karórából is létezik a hagyományos fekete, ezüst, barnás mellett sárga, lila, zöld, kék, piros, stb. karóra is.

De ha gyorsan kell választatnunk vagy csak kiindulópontot keresünk:

  • a Casio Edifice különösen sportos, míg
  • minden outdoor tevékenységhez jól illik a Casio G-shock,
  • ha pedig elegáns órát keresünk, a Citizen és a Certina márka szuper kiindulás.
  • A két fajta Casio nem egy-egy termék, hanem termékcsalád: a sportosabb férfiak számára is bőven akadnak választási lehetőségek.

    Milyen más márkák és ajánlások léteznek?

    Ha mi (vagy ismerősünk, akinek szánjuk a karórát) inkább formabontó, excentrikus, elgondolkodhatunk egy kirívó Guess Retro Pop modellben, utazni imádóknak inspiráló lehet a világtérképes számlapú Casio Collection AEQ-100BW-9AVEF, szokatlan megjelenésű a nagy kérdőjellel a számlapján a Guess Originals V1003M2-es modell, és a hipszter stílushoz jó választás lehet a Ice Watch SI.GN.S.S.09.

    Webáruházból órát?

    Egy webáruházban természetesen nincs arra lehetőség, hogy megfogjuk, felpróbáljuk az órákat, de a 2020-as évben nem véletlenül nőtt a divat webáruházak forgalma. Ha mégsem olyan a modell, amelyre számítottunk, 30 napig meggondolhatjuk magunkat a Timestore.hu általános szerződési feltételei alapján.

    Elég egy karóra?

    Ahogy említettük, van, akinek az egész karóra téma nem olyan érdekes, van, akinek egy karóra pont jó, de érdemes lehet egy elegáns és egy sportos karórát beszerezni a ruhatárunkba, hiszen ez a két tevékenységi kör olyannyira különböző.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában