PROGRAMAJÁNLÓ

2017.07.17. 07:01

A hét végén rendezik az I. Kézműves Sörfesztivált Szolnokon!

Július 21-22-én első ízben önti el Szolnokon a Kossuth teret a kézműves sör, a BeerUp I. Kézműves Sörfesztivál keretein belül.

Szoljon.hu

A vendégeket várja a „Beer 'n Roll Center”, a Sörárium Steampunk negyed és Kölyök Beeroldalom, valamint szakmai téren a Sörtények tere. Esténként pedig fantasztikus koncerteken engedhetitek ki a gőzt!

A Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. és az általa üzemeltetett Sörárium rendezi meg az I. Beer Up Szolnoki Kézműves Sörfesztivált Szolnokon, a Kossuth téren. A két napos rendezvénnyel a szervezők célja, hogy a hagyományos sörfesztiváloktól eltérően az 1940-es, 1950-es évek Amerikáját varázsolják mindenki számára a város főterére.

Két teljes napon át mindenki beléphet a 40-es 50-es évek stílusába, felpróbálhatja a Pin Up kellékeket és fotókat készíthet magáról és barátairól a sörfesztivál sajtófala előtt. Fodrász, sminkes és stylist gondokodik arról, hogy minden hölgy utánozhatatlan Pin Up Girl legyen.

A stílushoz jól illő Rockabilly zenei kínálat sem maradhat el. A színpadi és a színpadon kívüli programsorozat ennek megfelelően állt össze egy-egy különleges produkcióval megfűszerezve. A fesztiválon fellépő zenekarok változatos műfajai között megtalálhatjuk majd a bluest, a jazzt, természetesen a rockabilly-t, a rock’n’roll-t, de a country-rockabilly-t is.

Felcsendülnek Elvis Presley és a Hungária együttes vérpezsdítő dallamai a Black Frogstól, de fellép többek között Tom White and the Mad Circus, akik a hamisítatlan rockabilly zenéket hozzák magukkal. Hallhatjuk a Nyughatatlant, a Strokes-t. A nagybőgő, szájharmónika és szólógitár triót, a Dynamit Dudes-t, akik a country-rockabilly zenét a korai blues-t ötvözik modern dalokkal.

De olyan különleges muzsikát is hallhatnak a fesztiválra látogatók, mint a Jazzation, akik hangszeres kíséret nélkül magyar sanzonokat, jazz sztenderdeket és vokális világzenét játszanak. Szomjoltónak a hazai sörfőzdék és sörgyárak legjavából válogattak a szervezők.

Itt lesz a Szent András Sörfőzde, a Budapesten nemrég nyílt, de máris óriási népszerűségnek örvendő Mad Scientist, a tőlünk mintegy 18 km-re lévő törökszentmiklósi Ugar Brewery, a Legenda Sörfőzde, a Drink Union, ami a Fourpure, a Northern Monk és St. Peter's és a Brew Dog brit sörök forgalmazója.

Cseh, bajor és lengyel kézműves söröket is kóstolhatunk, illetve a Csíki Sör is a kiállítók között lesz.

A szervezők a válogatott ínyenc sörök és változatos zenészek mellett arról is gondoskodnak, hogy a gyerekek se unatkozzanak. Nekik az alábbi programokkal készülnek a fesztiválszervezők: arcfestő, lufihajtogató bohóc, vicces biciklik, hűtőmágnes-készítés, söralátét-készítés, sörcímkekészítés, illetve a kreatív bababirodalom, ahol a legkisebbeknek kínálnak kreatív, gondolkodtató feladatokat animátorok segítségével.

A szakmai sátorban sörtörténelemről, házi sörkészítésről, de még a különleges sörkoktélok elkészítéséről is hallhatnak előadást az érdeklődők. Az előadók között lesz Csanád Márton Mad Scientist-től, Bukovinszky Béla Szent András Sörfőzdéből, Molnár Róbert sörbíráló és Németh Gábor sörkoktél készítő.

Játékos és vállalkozó kedvűeknek pedig szórakozásra kínálnak alkalmat a következő játékok:

  • szkanderpad
  • fűrészeletelő
  • fúvócsöves habvadászat
  • pincérfutam
  • sörcurling
  • sörmemória
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában